(ultima oră) Ghenadie Sajin, unul dintre apropiații lui Vlad Plahotniuc, este noul președinte al raionului Ialoveni

Schimbare la nivel înalt în raionul Ialoveni. Ghenadie Sajin, unul dintre cei mai de încredere oameni ai liderului PD, Vladimir Plahotniuc a fost ales președinte al Consiliului Raional. Pentru candidatura sa au votat 27 din cei 35 de consilieri.

Foto: Alexandru Tonu via Facebook

Schimbarea se face cu 3 luni înaine de expirarea mandatului actualului consiliu raional. Sajin îl va înlocui pe Lilian Carmanu, fostul primar de Mileștii Mici devenit cunoscut după ce imediat după alegeri a anunțat că nu va mai susține proiectele de infrastructură a raionului pentru că oamenii nu au susținut candidații PD. Carmanu însă, nu va părăsi Consiliul și va fi vicepreședinte al raionului.

Mutarea vine la aproape o lună după 2 înfrângeri răsunătoare a candidaților democrați pe cele 2 circumscripții din care făceau parte localitățile raionului Ialoveni.

Ghenadie Sajin este unul dintre oamenii de încredere ai lui Vlad Plahotniuc. A condus imperiul Finpar SRL, a participat la celebra vânătoare din Pădurea Domnească și până astăzi, a condus Inspecția de Stat în Construcții


Pub