Prima ședință a Parlamentului fără deputații ACUM? Slusari: „Am mari dubii că noi vom asista mâine la aceasta”

Deputații ACUM ar putea boicota prima ședință a Parlamentului de legislatura a X-a, care va avea loc joi, 21 martie, ora 13.00. Deși o decizie finală în acest sens încă nu a fost luată, Alexandru Slusari și Sergiu Litvinenco au ținut să menționeze că există totuși această probabilitate.

Foto: UNIMEDIA

„Am mari dubii că noi vom asista mâine la această ședință. Să vii la această ședință chipurile că nu s-a întâmplat nimic și să stai alături de criminalii care au dat ordinul azi, mă scuzați”, a declarat deputatul ACUM, Alexandru Slusari, într-un live postat pe o rețea de socializare de către Nicolae Josan.

Totodată, deputatul ACUM, Segiu Litvinenco, a declarat pentru TV8 că o decizie finală în acest sens încă nu a fost luată.

De menționat că prima ședință a Parlamentului de legislatura a X-a va avea loc joi, 21 martie, ora 13.00. Într-un comunicat emis de Legislativ se menționează că decretul de convocare a fost semnat de președintele Republicii Moldova, Igor Dodon.

Totodată, Blocul ACUM a chemat toți cetățenii la protest mâine, joi, la 11:30, în fața Parlamentului.

„Condamnarea la ani grei de pușcărie în baza unor dosare fabricate a lui Gheorghe Petic și Sergiu Cebotari, activiști ai Platformei DA, reprezintă sfârșitul justiției și democrației în Republica Moldova.” Este declarația Blocului ACUM DA-PAS.

UNIMEDIA amintește că astăzi, 20 martie, liderul OT Ungheni a Platformei DA, Gheorghe Petic, a fost condamnat la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare. Cât despre fostul angajat al Poștei Moldovei, Sergiu Cebotari, cel care a deconspirat schema cu anabolizantele, a fost condamnat la 8 ani de pușcărie.


Pub