(video) Prin aceste sentințe, date unor activiști politici și civici necruțători, guvernarea i-ar preveni pe alții: Vlad Țurcanu, despre condamnarea lui Petic și Cibotaru

Prin aceste sentințe date unor activiști politici și civici necruțători, guvernarea i-ar previne pe alții care ar catadixi să se comporte de o manieră similară. Cel puțin, aceasta a declarat comentatorul politic, Vlad Țurcanu, care a ținut să facă o analiză la utlimele evenimente din RM, în special condamnarea lui Gheorghe Petic și a lui Sergiu Cebotari.

„Erau niște sentințe previzibile, dintr-un anumit punct de vedere. Dar odată pronunțate, este limpede că am revenit într-o situație premergătoare campaniei electorale în care puterea de la Chișinău își face simțită potența și caracterul monopolist al situației politice.

Prin aceste sentințe, și puțină lume se îndoiește că n-ar avea substrat politic, ni se spune, aproape cu text deschis, că democrația este o poleială. Iar dedesubtul acestei vopseli se întrevede clar un control absolut asupra persepctivelor politice, asupra justiției, asupra tot ce mișcă în această țară”, a declarat Vlad Țurcanu pentru UNIMEDIA.

Astfel, comentatorul politic a ținut să menționeze că prin aceste sentințe, date unor activiști politici și civici necruțători, guvernarea i-ar previne pe alții care ar catadixi să se comporte de o manieră similară.

„Acum, cei care ar fi avut o intenție să țină partea opoziției, să stea cuminți și să nu se agite pentru că riscurile sunt foarte mari...În felul acesta, se văd mai multe fațete urâte și ale justiției, și ale politicului, dar și o fațetă urâtă a perspectivei”, a conchis Țurcanu.

UNIMEDIA amintește că astăzi, 20 martie, liderul OT Ungheni a Platformei DA, Gheorghe Petic, a fost condamnat la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare. Cât despre fostul angajat al Poștei Moldovei, Sergiu Cebotari, cel care a deconspirat schema cu anabolizantele, a fost condamnat la 8 ani de pușcărie.


Pub