image
Sursa foto: libertatea.ro

Descoperire șocantă la un aeroport: Un bărbat avea în bagaj un embrion uman

Autoritățile indiene investighează o posibilă rețea de contrabandă după ce au descoperit, pe 16 martie, un embrion uman viu, în valiza unui bărbat de origine malaeziană care se afla pe aeroportul din Mumbai, notează BBC.

Embrionul era ascuns într-o cutie, în bagajul bărbatului. Malaezianul le-a spus autorităților că nu este pentru prima oară când aduce embrioni în India, lucrând cu o clinică de fertilizare din Mumbai. Clinica a negat vehement orice implicare în acest caz, susținând că totul este o înscenare, scrie libertatea.ro.

Dar, potrivit presei din India, un schimb de mesaje dintre bărbat și clinică ar demonstra că acuzațiile sunt reale, informează bbc.com.

Când a fost interogat, bărbatul a declarat că ducea embrionul la clinică. Doctorul Goral Gandhi, un specialist embriolog care conduce clinica, spune că lucrurile spuse de malaezian nu sunt adevărate, punând cele întâmplate pe seama unei conspirații puse la cale de competitorii din domeniu.

O instanță a decis ca directorul să se prezinte vineri în fața unei instanțe pentru un interviu. Ancheta continuă în acest caz. Din primele informații, anchetatorii cred că au de-a face cu o reţea ilegală de traficanţi de embrioni.  

Embrionii umani pot fi criogenaţi şi păstraţi aşa mulţi ani, iar în India este ilegală importarea lor fără o autorizaţie specială.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: