Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Arest la domiciliu pentru un…

Arest la domiciliu pentru un șef din cadrul MAI, care a cerut mită de la un agent economic

Foto: wikimapia.org

Magistrații Judecătoriei Chișinău au emis mandate de arest la domiciliu pentru 30 de zile pe numele lui Ruslan Ghenciu, șef al unei direcții din cadrul Serviciului Protecție Internă și Anticorupție (SPIA), dar și pe numele unui agent economic.

Cei doi doi au fost reținuți la 18 martie curent, în urma perchezițiilor efectuate de către procurorii anticorupție în cadrul Serviciului protecţie internă şi anticorupţie al MAI.

Ghenciu este bănuit de trafic de influență, spălare de bani și abuz de serviciu în interes material. Potrivit materialelor cauzei, s-a stabilit că folosindu-se de funcția pe care o deținea, Ghenciu a pretins și primit suma de 1 000 de euro de la un agent economic ce asigura activitatea unui cazinou, în schimbul căreia ultimul urma să evite răspunderea penală. Agentului economic își recunoaște vina și colaborează cu ancheta.

Conform Codului Penal, traficul de influență se pedepsește cu amendă în mărime de la 15 000 la 20 000 lei sau cu închisoare de la 2 la 6 ani. Abuzul de serviciu se pedepsește cu o amendă în mărime de până la 117 500 de lei sau cu închisoare până la 6 ani, iar spălarea banilor se pedepsește cu închisoare de la 5 la 10 ani, cu amendă, aplicată persoanei juridice, în mărime de la 65 000 la 80 000 de lei.

Foto: wikimapia.org