Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   „Peștele crud nu provine din…

„Peștele crud nu provine din penitenciar”. Reacția Procuraturii la acuzațiile avocaților lui Gheorghe Petic

Procuratura Generală vine cu precizări în cazul acuzațiilor aduse de avocații lui Gheorghe Petic, condamnat astăzi la închisoare pentru o perioadă de trei ani și șase luni. Reacția Procuraturii vine după ce avocații au declarat că Petic este ținut în condiții inumane, fiind hrănit în penitenciar cu pește înghețat.

Procuratura Generală anunță că a luat act și s-a autosesizat urmare a declarațiilor lansate în presă de către avocatul lui Petic, prin care se semnala pretinse fapte de tratament inuman și degradant, admise în raport cu clientul său arestat. Alegațiile expuse public au fost verificate în cadrul unui proces penal, în rezultat, stabilindu-se netemeinicia acestora. Mai mult, unele relatări s-au dovedit a fi intenționat inventate cu scop de denaturare a situației de fapt și influențare a opiniei publice”, se menționează într-un comunicat de presă al Procuraturii.

Astfel, Procuratura susține că Petic a fost deținut în condiții mai bune în raport cu alți deținuți din Penitenciarul Rezina.

„Însăși Petic, fiind audiat de procurori, a infirmat cele relatate de avocat în fața presei. Careva acțiuni de intimidare a acestuia, prin agravarea condițiilor de detenție nu au fost identificate”, preciează Procuratura.

Cu referire la faptul că Petic ar fi hrănit în penitenciar cu „pește crud”, Procuratura susține că aceste acuzații s-au dovedit a fi o invenție a avocatului, procurorii constatând prin probe obiective (video) că produsul prezentat de avocați nu provine vin penitenciar și nu are vreo legătură cu această instituție.

Imaginile video în care avocata lui Gheorghe Petic declară că Petic este hrănit cu pește înghețat:

Astăzi, 20 martie, prin sentința Judecătoriei Orhei, inculpatul Petic a fost recunoscut vinovat de comiterea infracțiunii de viol și condamnat la 3 ani și 6 luni închisoare, în penitenciar de tip închis.