Condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare, Gheorghe Petic: Nu recunosc nicio virgulă din sentința lui Plahotniuc

PE SCURT

Fostul polițist de frontieră, activist DA și candidat la parlamentare pe lista națională a blocului ACUM, Gheorghe Petic a fost condamnat pentru viol, astăzi, la trei ani și șase luni de pușcărie, cu executarea pedepsei într-un penitenciar de timp semi-închis și o amendă de 30.000 de lei pentru violare de domiciliu. Acuzatul nu-și recunoaște vina și susține că dosarul i-a fost fabricat politic.

3 ani și 6 luni
30.000 lei amendă

PE LUNG

Gheorghe Petic a fost reținut în octombrie 2018, după ce o femeie din Ungheni a declarat că el ar fi violat-o.

Decizia de condamnare revocabilă a fost dictată de Judecătoria Orhei, în fața căreia mai mulți susținători ai lui Gheorghe Petic scandează: „Procurori călăi!” și „Jos Mafia!”.

Imediat după pronunțarea sentinței, Gheorghe Petic a declarat:

„Nu recunosc nicio virgulă din sentința lui Plahotniuc. Plahotniuc este un criminal.”

Avocatul lui Gheorghe Petic a declarat că va contesta în timp de 15 zile decizia Judecătoriei Orhei la Curtea de Apel Chișinău și a catalogat sentința ca una arbitrară. Potrivit acestuia, procurorii au construit cazul doar pe declarația presupusei victime, or expertiza probelor demonstrează nevinovăția lui Petic.

Acesta a povestit că pentru expertiza probelor au fost cheltuiți:

65 mii de lei, dintre care:

47 mii de lei pentru 87 de fire de păr găsite la locul presupusului viol

Analizele au arătat că niciun fir nu-i aparține lui Gheorghe Petic.

Acesta a mai spus că la momentul actual Gheorghe Petic „suferă de dereglări de sănătate, după ce 50 de zile nu s-a alimentat corespunzător în Penitenciarul de la Rezina”.

Amintim că Gheorghe Petic a candidat la parlamentare pe lista națională a blocului ACUM. Petic a figurat cu numărul 33 în lista.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.