(video) Premieră: Noile ediţii speciale Jaguar F-PACE 300 SPORT şi F-PACE Chequered Flag

Britanicii de la Jaguar au anunțat două modele distincte de ediție specială pentru premiatul său model F-PACE, pe care noi deja l-am testat: modelul 300 SPORT concentrat pe performanță și bine dotatul Chequered Flag. Acestea sporesc în continuare gama F-PACE, premiată la nivel mondial prin titlul de Maşină a Anului şi Maşină a Anului cu cel mai bun design, care oferă dinamică de neegalat şi versatilitate zilnică pe care clienţii o aşteaptă de la un SUV de performanţă marca Jaguar.

Acum, gama de modele F-PACE este alcătuită din versiunile: F-PACE Pure, F-PACE Prestige, F-PACE Portfolio, F-PACE R-Sport, F-PACE Chequered Flag, F-PACE 300 SPORT, F-PACE S şi F-PACE SVR.

Realizat pentru a arăta performanţe, modelul 300 SPORT vine cu o alegere de două opțiuni de motorizare: fie un benzinar de 2.0 litri, fie un V6 diesel de 3.0 litri, ambele producând câte 300 de CP şi lucrând în combinaţie cu un sistem de tracţiune integrală.

Primul mai produce un cuplu de 400 Nm şi poate accelera maşina de pe loc şi până la 100 de km/h în 6.1 secunde pe drumul său către o viteză maximă de 233 km/h. Al doilea oferă un cuplu de 700 Nm și poate accelera de la 0 la 100 km/h în 6.4 secunde, şi mai este capabil să atingă o viteză maximă de 241 de km/h.

Modelul 300 SPORT va putea fi identificat prin detalii exterioare specifice, realizate în culoarea Dark Satin Grey. Începând cu partea frontală a grilajului, accentele se extind pe ramele geamurilor laterale, prizele de aer laterale de pe aripi, corpurile oglinzilor retrovizoare și inserţiile inferioare de pe uși, precum și pe difuzorul din bara de protecţie posterioară.

Cu insigne 300 SPORT pe grila frontală și pe hayon, culorile pentru caroserie pot fi doar Yulong White, Indus Silver and Santorini Black.

Păşind la interior, cusăturile contrastante galbene de pe panoul de bord, consola centrală și scaunele din piele oferă o senzație unică. Logoul 300 SPORT mai este inscripționat pe praguri, covorașe, pe volan şi pe tetierele scaunelor din față.

Printre facilitățile de confort și conectivitate disponibile standard se numără sistemul Touch Pro Navigation cu Connect Pro, care permite șoferului să controleze funcțiile esențiale de la distanță. Afișajul interactiv de 12.3 inci din spatele volanului oferă o interfață personalizată și intuitivă. Un sistem audio Meridian și scaune frontale reglabile electric în 14 poziţii sunt de asemenea parte din specificația standard.

Clienții care vor cumpăra un F-PACE 300 SPORT vor mai avea acces la o serie de opţiuni speciale, printre care scaune frontale reglabile în 18 poziţii, încălzire pentru toate locurile, sistemele Adaptive Cruise Control sau Adaptive Dynamics, etc.

Ediţia specială Chequered Flag se bazează pe versiunea R-Sport și vine cu un exterior distinct, care include o bară de protecție frontală sport și o serie de aplicaţii într-o culoare neagră lucioasă care se poate observa pe grila radiatorului, inserţiile de pe uşi, prizele de aer laterale sau railings-urile de pe acoperiş.

Culorile disponibile pentru caroserie sunt Yulong White, Santorini Black şi noua opţiune Eiger Grey.

În interior, cabina conţine un amestec de materiale premium și finisaje artizanale, cum ar fi o tapițerie din piele, detalii din aluminiu sau praguri decorate cu schema drapelului cu carouri. Ocupanții beneficiază, de asemenea, de o gamă largă de caracteristici, cum ar fi scaunele din față reglabile electric în 10 poziţii, pachetul Touch Pro Navigation Pack, sistemul audio Meridian, afișajul interactiv de 12.3 inci din spatele volanului și sistemul infotainment Touch Pro, toate standard.

Sub capotă se poate ascunde un benzinar de 2.0 litri ce produce 250 de CP şi prin intermediul unei tracţiuni integrale duce maşina până la 100 de km/h în 7 secunde sau până la maxim 217 km/h, ori un diesel de 2.0 litri cu 180 de CP, care la fel cu un sistem AWD împinge SUV-ul până la 100 de km/h în 9 secunde şi până la o viteză maximă de 208 km/h. De asemenea, poate fi comandat şi un diesel de 2.0 litri cu 240 de CP, care va permite acceleraţia 0-100 de km/h în 7.2 secunde şi atingerea unui maxim de 217 km/h.

Ca o actualizare pentru gama anului 2020, orice model F-PACE care are de la un motor diesel Ingenium de 2.0 litri şi cu 163 de CP, până la vârful de gamă SVR, este disponibil standard cu interfeţele Android Auto şi Apple CarPlay. De asemenea, orice motorizare vine cu filtre de particule.

În Marea Britanie, preţul de start pentru modele este de 53.980 şi 46.995 de lire sterline respectiv.

Cmentariile sunt închise