‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 26 aprilie, 2024
11.1 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriPeste 50% din piața de cereale și oleaginoase a Moldovei aparține Grupului Trans Oil

Peste 50% din piața de cereale și oleaginoase a Moldovei aparține Grupului Trans Oil

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Grupul Trans-Oil/Aragvi, ce înglobează peste 20 de companii controlate sau afiliate milionarului Vaja Jhashi anunţă că deţine mai mult din jumătate de piaţa relevantă a Moldovei. E vorba, în special, de cea a cerealelor şi oleaginoaselor, scrie Mold-street.

Potrivit unui raport al companiei Aragvi din Cipru, deţinută de Vaja Jhashi, piața în care operează Grupul este una cu o concurență puternică, dar Grupul este una dintre cele mai importante companii cu cea mai mare cotă de piață (peste 50% din capacitatea pieței).

Omul de afaceri a declarat că, acest lucru nu ar trebui să ne surprindă în condiţiile în care grupul său desfăşoară activităţi de achiziţie, procesare şi export a produselor agricole. Totodată, el a precizat că la unele produse cota grupului Trans-Oil este chiar mai semnficativă, iar la altele mai mică de 50%.

Astfel, grupul deține circa 90% din capacitățile de procesare a semințelor de floarea soarelui din Republica Moldova. E vorba de fabrica „Floarea Soarelui” din Bălți și „Trans Oil Refinery” din Ceadîr-Lunga.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›