Actualitate

Procuratura Generală: Numărul infracţiunilor cu caracter sexual creşte alarmant

Procuratura Generală anunţă, într-un comunicat de presă, că monitorizează şi orientează procurorii să trateze cu mare atenţie aceste cazuri, asigurând respectarea dreptului persoanelor la viaţă şi libertate, mai ales din perspectiva activităţilor specifice şi a condiţiilor speciale pe care le comportă cauzele din categoria dată.

În acelaşi comunicat se mai spune că şi Curtea Europeană indică asupra faptului că statele au obligaţia de a adopta dispoziţii de drept penal care să sancţioneze eficient şi real abuzul sexual şi să le aplice în practică prin intermediul unei anchete penale urmate de trimiterea în judecată, care să aibă caracter efectiv.

De asemenea, în fiecare caz de viol, procurorii pledează pentru privarea agresorilor de libertate, solicitând, în instanţă, condamnarea acestora la pedepse maxime, prevăzute de legislaţia naţională şi în acord cu doctrinele CtEDO.

În prezent, în penitenciarele din ţară îşi ispăşesc pedepsele pentru infracţiuni privind viaţa sexuală 1189 de personae.
 
today.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *