(video) GENEVA 2019: Premieră – Ediţia limitată Bentley Continental GT Number 9 Edition by Mulliner

Bentley a creat un model de colecţie pe baza noului Continental GT pentru a sărbători centenarul pe care compania îl împlinește în acest an 2019. Continental GT Number 9 Edition by Mulliner este inspirat de trecutul ilustru al mărcii în motorsport și încorporează o serie de trăsături distinctive în cel mai luxos Grand Tourer din lume.

Doar 100 de exemplare vor fi realizate manual de către subdiviziunea Mulliner în Crewe, Anglia, pe bază de automobile produse în acest an.

Foto: autoblog.md

Number 9 Edition aduce omagiu lui Sir Henry Ralph Stanley „Tim” Birkin – unul dintre originalii „Bentley Boys” din anii 1920 și 1930. Birkin a fost un client Bentley, un investitor și un pilot de curse, plin de spirit antreprenorial și ambiție, și prin colaborarea hotărâtă dintre om şi maşină s-a născut modelul 4 ½ litre „Blower”.

No. 9 a fost botezată maşina pe care Sir Tim a folosit-o pentru a concura în Le Mans în 1930. El a comandat producerea unei serii de exemplare 4 ½ litre, alimentate şi de un supercharger dezvoltat în colaborare cu inginerul independent Amherst Villiers. Află mai multe detalii şi vezi cum arată la interior, pe AutoBlog.MD


Pub