Astăzi va avea loc prima ședință de judecată în noul dosar pe numele avocatului Valerian Mînzat

Astăzi va avea loc prima ședință de judecată în noul dosar deschis pe numele avocatului Valerian Mînzat, condamnat la nouă ani de închisoare.

Foto: TV8

Ziarul de Gardă a scris anterior că dosarul a fost pornit în primăvara anului 2018, în baza unei plângeri depuse de o locuitoare a municipiului Bălți.

În cursul urmării penale, procurorii au stabilit că în vara anului 2016, prin înșelăciune și abuz de încredere, sub pretextul vânzării unei spălătorii auto din centrul Capitalei, Mînzat a dobândit de la victimă 61 de mii de euro. Imobilul în cauză nici măcar nu îi aparținea lui Mînzat, iar prejudiciul cauzat victimei nu a fost restituit.

Vale­ri­an Mîn­zat a fost condamnat în luna august 2017 la 9 ani de închisoare, după ce în 2009, în urma unei înţe­le­ge­ri pre­a­la­bi­le cu Ion Taran, care, pe atun­ci, era şeful Secţi­ei inves­ti­ga­re a acci­den­te­lor rutiere a Comi­sa­ri­a­tu­lui Gene­ral de Poli­ţie, şi cu Dorel Găi­nă, şef al Secţi­ei asis­tenţă juri­di­că în cadrul Com­pa­niei de asi­gu­rări „Mol­da­sig” SRL, au însce­nat un acci­dent ruti­er, cu intenţia de a intra în pose­sia unei sume de bani de la acea com­pa­nie de asi­gu­ră­ri.


Pub