Fondatorul WhatsApp îndeamnă utilizatorii să renunțe la Facebook: Ce argumente are

În ultimii ani, au apărut tot mai multe argumente ca să renunți la Facebook. Cel mai recent dintre ele vine de la co-fondatorul WhatsApp.

Foto: Playtech

Reputația Facebook este departe de a fi impecabilă. Cea mai mare rețea socială a fost în centrul mai multor scandaluri de manipulare a alegerilor, începând cu cele prezidențiale din Statele Unite, în 2016. Conform unui proces aflat pe rol în SUA, ți-a vândut datele personale către giganți din tech precum Huawei. Una peste alta, dacă nu ai fi nevoit să rămâi pe Facebook din cauza locului de muncă sau a părinților care vor să știe ce faci, tinde să devină o inconștiență să-ți pierzi timpul în curtea lui Zuckerberg.

Situația cu Facebook este atât de gravă, încât co-fondatorul WhatsApp a atacat rețeaua socială într-un discurs ținut în fața studenților de la știința calculatoarelor din cadrul universității Stanford. Nu a trecut mult timp de la eveniment până când cuvintele lui Acton au făcut valuri în online. Imediat au fost preluate de BuzzFeed și 9to5Mac, scrie playtech.ro.

”Ca să fiu brutal de sincer, rețelele monitorizate, rețelele sociale deschise se străduiesc să decidă care este un discurs care incită la ură și care nu. Apple se chinuie să decidă care este o aplicație bună și care nu. Google se chinuie să afle care este un website bun și care este un website rău. Aceste companii nu sunt capabile să ia aceste decizii.” A afirmat Brian Acton în fața studenților. ”Iar noi le dăm puterea. Asta este partea rea. Le cumpărăm produsele. Ne înscriem pe site-urile lor. Ștergeți Facebook, bine?” A concluzionat co-fondatorul WhatsApp la Stanford.

Aceasta nu este prima oară când Acton a atras atenția asupra beneficiilor derivate din renunțarea la Facebook. În martie 2018, a avut un discurs similar, cu mențiunea că la momentul respectiv nu a atacat și companii precum Google sau Apple.


Pub