Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Gruparea Statul Islamic ameninţă că…

Gruparea Statul Islamic ameninţă că se va răzbuna după atacul de la două moschei din Noua Zeelandă

Gruparea extremistă Statul Islamic a ameninţat că se va răzbuna după atacul de vineri de la două moschei din Noua Zeelandă, soldat cu 50 de morţi, relatează Agerpres.

„Scenele de crimă de la două moschei din Noua Zeelandă îi vor trezi pe jihadiştii în adormire şi îi vor motiva pe susţinătorii califatului să se răzbune”, a transmis un purtător de cuvânt al grupării teroriste într-o înregistrare audio de 44 de minute postată pe platforma media Nashir News.

Purtătorul de cuvânt, identificat ca Abul Hassan al-Muhajir, a spus de asemenea despre victoria declarată de către SUA asupra militanţilor Statului Islamic în Siria că este „falsă şi lipsită de fundament” şi a promis răzbunare pentru cei care au fost asediaţi şi apoi evacuaţi din satul Baghuz, ultima porţiune de teritoriu controlată de grupare în estul Siriei.

„Credeţi că scenele cu evacuarea celor săraci care au părăsit asediul morţii la Baghuz vor afecta moralul armatei şi susţinătorilor califatului? Nu, dar aşteptaţi-vă la o mare de sânge”, a mai spus el.

Masacrul de la o moschee din Noua Zeelandă a fost difuzat live pe Facebook pe 15 martie de către unul dintre atacatori. Acesta a publicat în mediul online și un manifest împotriva imgranților, numidu-i „invadatori”.

VIDEO/ Cel puțin 49 de persoane au murit în urma atacurilor armate la moscheile din Noua Zeelandă