Nume
Parola
Vizualizări: 1558
Experții CALM și ai proiectului EUWI+ au analizat problemele atestate în procesul de gestionare a fondului de apă
19 Martie 2019 — Vineri, 15 martie, la sediul Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM) a avut loc o întrevedere a experților CALM Ludmila Malai și Alexandru Morcov cu experți internaționali din cadrul proiectului „Inițiativa pentru apă a Uniunii Europene Plus (EUWI+) pentru țările Parteneriatului Estic.

În cadrul întrunirii au fost aduse în discuție propunerile de revizuire a strategiei de aprovizionare cu apă și canalizare și a noului plan de acțiuni pe termen mediu. Un alt subiect al discuției a fost instrumentele economice pentru Republica Moldova privind managementul integrat al resurselor de apă și identificarea surselor de date.

Potrivit expertului CALM Alexandru Morcov, întrevederea cu colegii din cadrul proiectului a fost una constructivă. „I-am atenționat asupra unor probleme majore cu care se confruntă APL, agenții economici și cetățenii în domeniul apei și sanitației, dar și de gestionare atât a fondului de apă, cât și a proceselor de degradare a solurilor.”

La 14 martie, experții CALM au participat în cadrul Atelierului de lucru cu privire la noile norme de proiectare și construcție a sistemelor de alimentare cu apă la scară mică în Republica Moldova și aplicarea unor modele de afaceri durabile pentru Alimentarea cu Apă și Sanitație la nivel rural. Evenimentul a fost organizat de către ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, cu suportul proiectului „Inițiativa pentru apă a Uniunii Europene Plus (EUWI+) pentru țările Parteneriatului Estic, în colaborare cu Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică. Participanților le-au fost prezentate noile norme de proiectare și construcție a sistemelor de alimentare cu apă potabilă la scară mică (aprobată în aprilie 2018) și le-au fost aduse la cunoștință unele recomandări ce au ca obiectiv atingerea unor niveluri mai ridicate de securitate a apei în zonele rurale prin aplicarea unor modele de afaceri.

Serviciul de Comunicare al CALM

Autor: Congresul Autorităţilor Locale din Republica Moldova

Toate comunicatele de presă ale aceluiaşi autor
Toate comunicatele din categoria curentă