/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Prima ședință de judecată în al doilea dosar al avocatului Valerian Mînzat, amânată. Când va avea loc următoarea

missing
19 martie 2019, ora 17:16

Prima ședință de judecată în cel mai nou dosar intentat pe numele avocatului Valerian Mînzat a fost amânată. Și asta pentru că la proces nu s-au prezentat inculpatul și avocatul său, dar nici procurorul. Astfel, următoare ședință a fost stabilită pentru 13 mai. În cadrul acestui dosar, Mînzat este acuzat de escrocherie.

Valerian Mânzat care își ispășește pedeapsa în Penitenciarul nr.2 din Lipcani, fiind condamnat la 9 ani de închisoare pentru că a înscenat un accident rutier pentru a obține peste trei sute de mii de lei  din asigurare, a refuzat să se prezinte la ședința de judecată.

Conform informație parvenită de la Instituția Penitenciară, inculpatul domnul Valerian Mînzat nu a fost etapat la Ședința de Judecată pentru că a refuzat să fie etapat”, Mihail Cojocaru, judecător.

De asemenea, la ședința nu s-a prezentat nici avocatul lui Mînzat, dar nici procurorul, care nu și-au motivat absența la ședință. În consecință, președintele ședinței a cerut de la aceștia explicații.

Totodată, se preîntâmpină acuzatorul de stat să nu admită lipsă nemotivată la examinarea cauzei de judecată. Și la următoarea ședință să prezinte motivele absenșei la ședință. Aceiași situație și în cazul avocatului Valeriu Cușneanu”, Mihail Cojocaru, judecător.

Procurorul responsabil de acest caz nu a răspuns la telefon pentru a ne oferi mai multe detalii.  Dosarul în cauză pe numele lui Mânzat a fost pornit în primăvara anului trecut, în baza unei plângeri depuse de o locuitoare din Bălți. Aceasta l-a acuzat pe Valerian Mânzat că în 2016, prin înșelăciune și abuz de încredere, sub pretextul vânzării unei spălătorii auto din centrul Capitalei, ar fi obținut de la victimă 61 de mii de euro.

În realitate însă, imobilul nici măcar nu îi aparținea lui Mânzat, iar prejudiciul cauzat victimei nu a fost restituit.  Avocatul nu a comentat aceste informații. Valerian Mânzat a fost condamnat în 2015 la nouă ani de închisoare după ce ar fi înscenat un accident rutier, cu intenţia de a intra în posesia unei sume de bani de la compania de asigurări. A fost trimis după gratii pentru nouă ani abia în 2017.

Tot atunci, Mânzat a fost reţinut de ofiţerii CNA într-un alt dosar penal, pentru că ar fi estorcat de la o femeie, prin înşelăciune şi abuz de încredere, 20 de mii de euro. Deși i-ar fi promis să o ajute cu transferarea soţului dintr-un penitenciar din Rusia în unul din Moldova, avocatul nu s-ar fi ţinut de cuvânt. În cadrul acestui dosar, Mânzat a fost sancționat cu o amendă în mărime de 75 de mii de lei. Avocatul a devenit cunoscut opiniei publice în 2013, atunci când, de 8 martie, i-a dăruit soţiei sale un Porche de 45 mii de euro, afişând cadoul pe internet.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram