/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/Construcție cu năbădăi. De câteva zile, un grup de locatari protestează pentru a opri lucrările de construcție a unui bloc de locuit în sectorul Buiucani

19 martie 2019, ora 17:55

Scandal de câteva zile în curtea unui bloc din sectorul Buiucani al Capitalei. Câțiva locatari au blocat accesul camioanelor pe un șantier, nemulțumiți de clădirea care se ridică în preajmă. Din spusele lor, construcția ar fi ilegală. Pe de altă parte, reprezentantul companiei a precizat pentru TV8 că deține toate actele în regulă.

Deja a doua zi, locatarii ies în stradă în fața intrării care duce spre un șantier de pe strada Alba Iulia din Capitală. Aceștia sunt nemulțumiți că în curtea blocului unde locuiesc în curând va apărea o altă clădire, construcție care zic ei, ar fi ilegală. Mai mult, aceștia se plâng că din cauza lucrărilor de demolare a construcțiilor anterioare, de cateva ori pe zi, li se deconecteaza și lumina din apartament. Mai mult, pe pereții blocului ar fi început să apară și fisuri.

Neregularitatea este că ei vor să construiască un bloc de 10 etaje, cu trei scări și au plătit pentru arenda acestui teren, niște bănuți, 9.000 de lei anual.

Din cauza asta noi nu am avut ieri lumină, a doua problemă este că toată sistema din casă, mașina de spălat, frigiderele, televizoarele, totul este deconectat.”

Dezastru, iaca la noi în casă au apărut crăpături  în perete,  că s-a săpat aici, intră apa sub casă, pe cealaltă parte fix așa, și acum o să înceapă ploile și va fi un dezastru complet.

Locatarii se mai plâng și de norul de praf care se ridică din cauza lucrărilor de construcție.

Eu am un copil alergic la praf, când s-a început construcția mașinile circulă foarte des și praful se ridică, în acest caz eu trebuie să investesc în medicamente.

Pe de altă parte, reprezentantul companiei de construcție ne spune că au toate actele în regulă. Autorizația de construcție o au încă din toamnă, iar locatarii ar fi știut că aici urmează să se înalțe un bloc de locuit.

Noi înainte de a începe lucrările de desființare, am depus documente la sectorul de politie, la direcția de poliție Buiucani și la pretura Buiucani. Am depus toate documentele pe care le-am primit, cu tot cu proiect pe care le-am primit de la primărie. Puterea locală trebuie să vorbească cu oamenii, să le explice, dacă trebuie și noi să participăm și noi”, Alexei Buzenco, director adjunct, firmă de construcții.

Va fi construit un bloc locativ cu 9 etaje și parcări subterane.

Locatarii susțin că nu se vor lăsa păgubiți, vor lupta până la capăt ca să obțină sisterea lucrărilor de construcții.

 

Reporter: Kardo Sharifi

Imagini: Oleg Cozlov

 

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram