image
Sursa foto: PPE

Cel mai puternic partid din Parlamentul European, reunit la București; Andrei Năstase, printre participanții la Summitul PPE

Summit-ul Partidului Popular European al liderilor locali și regionali a avut loc sâmbătă, la București. La eveniment a participat și liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase.

Peste 150 de primari și lideri regionali din UE, precum și 3000 de aleși locali din România au participat la eveniment.

Manfred Weber, candidat al popularilor europeni la şefia Comisiei Europene, a prezentat priorităţile şi liniile principale de program ale candidaturii sale la şefia Comisiei Europene.

„Este cel mai important eveniment al PPE în startul campaniei pentru Parlamentul European. Suntem onoraţi că lucrul acesta se întâmplă în România şi că, practic, Manfred Weber, care este actualmente preşedintele grupului PPE din Parlamentul European şi candidatul nostru la funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, îşi prezintă priorităţile şi liniile principale de program pentru prima oară în România, la un eveniment organizat şi găzduit de Partidul Naţional Liberal”, a declarat liderul PNL, Ludovic Orban.

Candidatul PPE pentru preşedinţia Comisiei Europene, Manfred Weber, a reafirmat faptul că Popularii Europeni sprijină numirea Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de procuror-şef al Parchetului European.

Secretarul general al PPE, Antonio Lopez, a criticat dur guvernarea PSD din România, sâmbătă, la Summitul Partidului Popular European. Antonio Lopez a spus că „guvernul este un eșec” și a amintit faptul că protestul de vineri, care a cuprins România, pentru construirea de autostrăzi este „ridicol” în sensul în care „autostrăzile trebuie să fie”.

„În Spania, oamenii sunt nemulţumiţi că se construiesc prea multe autostrăzi şi aici protestează că se fac prea puţine. Este ridicol”, a punctat secretarul general al PPE,

Preşedintele României Klaus Iohannis a vorbit despre importanţa participării la alegerile europarlamentare. „Sunt emoţionat să vă revăd într-un număr aşa de mare şi entuziaşti. (…) O atmosferă excelentă, oameni hotărâţi, cu prieteni buni. Ce ne trebuie mai mult? Ne trebuie votul românilor şi îl vom avea”, a spus Klaus Iohannis.

Precizăm că, Platforma Demnitate şi Adevăr, alături de Partidul Acţiune şi Solidaritate, sunt membri observatori în Partidul Popular European, cel mai mare şi cel mai influent partid de centru-dreapta la nivel european.

PPEPPE
PPEPPE
PPEPPE
PPEPPE
PPEPPE
PPEPPE
PPEPPE

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: