(video) GENEVA 2019: Premieră mondială – Aston Martin AM-RB 003 Concept are un eleron unic în industrie

Standul Aston Martin de la Salonul Auto de la Geneva a fost unul dintre cele mai interesante din acest an, pentru că producătorul britanic a prezentat prototipurile mai multor super maşini pe care le vom vedea în serie deja peste câţiva ani. Printre acestea se numără şi AM-RB 003 Concept, încă un proiect dezvoltat în colaborare cu Red Bull Advanced Technologies.

Acest prototip a devenit remarcabil datorită faptului că are primul eleron activ din industria auto, care nu îşi schimbă unghiul de atac, ci forma!

Foto: autoblog.md

Abordarea fundamentală a aerodinamicii, împrumutată de la hipercarul Valkyrie, pe AM-RB 003 este completată de o tehnologie unică numit FlexFoil, dezvoltată de FlexSys Inc şi care a fost validată chiar de către NASA prin intermediul unor ample, performante şi acustice teste de zbor, iar Aston Martin este primul producător de maşini care este pe cale să o implementeze în industria auto.

Acest eleron posterior pe care îl are maşina, cu un profil care se poate modifica, este capabil să regleze forţa de apăsare fără a schimba fizic unghiul de înclinare. Află mai multe din articolul complet de pe AutoBlog.MD


Pub