(grafic) Cum vor fi amplasate fracțiunile în sala Parlamentului. Litvinenco: „Aparent, eşichierul ideologic al partidelor este respectat”

Socialiştii la stânga (sectorul 1), blocul ACUM la dreapta (sectorul 3), iar PD şi Partidul Şor în centru (sectorul 2). Astfel vor fi amplasați aleșii poporului în Parlament.

Foto: UNIMEDIA

„Am primit de la Secretariatul Parlamentului formula de amplasare a fracţiunilor în sala Parlamentului. Aparent, eşichierul ideologic al partidelor este respectat: socialiştii la stânga (sectorul 1), blocul ACUM la dreapta (sectorul 3), iar PD şi Partidul Şor în centru (sectorul 2). Întrebarea este de ce Partidul Politic Şor este amplasat, ca partid-tampon, între PD şi ACUM, dar nu între PD şi PSRM?”, scrie Sergiu Litvinenco pe pagina sa de Facebook.

Sergiu Litvinenco / Sursa:fb
Sergiu Litvinenco / Sursa:fb

Amintim că la alegerile parlamentare în circumscripția națională au participat 1 457 220 alegători, dintre care 76 583 persoane și-au exercitat dreptul la vot în secțiile de votare deschise în străinătate, iar 37 257 persoane – în secțiile de votare constituite pentru alegătorii din localitățile din stînga Nistrului (Transnistria), municipiul Bender şi unele localități ale raionului Căușeni.

Astfe, pe circumscripția națională PSRM a obținut 18 mandate, ACUM - 14 mandate, PD - 13, ȘOR - 5 mandate.

Pe circumscripțiile uninominale:

PSRM – 17 mandate

ACUM – 12 mandate

PD – 17 mandate

ȘOR- 2 mandate

Din numărul total al deputaților 25 sunt femei, iar 76 sunt bărbați.


Pub