Alaiba: „Serviciul Vamal dezinformează. A comunicat instituțiilor mass media că „traficul nu a fost perturbat””

Deputatul Dumitru Alaiba a spus că reprezentanții Serviciului Vamal au dezinformat atunci când au transmis mass-mediei că „traficul nu a fost perturbat”, în urma protestului de la punctul vamal Leușeni.

Foto: Facebook/ Sergiu Bucătaru

„Referitor la protestul transportatorilor de azi dimineața, la care am fost martor din întâmplare, Serviciul Vamal al Republicii Moldova dezinformează. A comunicat instituțiilor mass media că ”traficul nu a fost perturbat”. Oficial, însă, nici un comunicat, nici o postare.

Această declarație este un fals și chem instituția să revină imediat cu o corectare”, scrie Alaiba.

În urma protestului, Poliția de Frontieră este cea care a venit cu un comunicat: „În contextul acțiunilor desfășurate la frontieră, în dimineața zilei de 18 martie curent, un grup de transportatori de pasageri a încercat să blocheze accesul spre punctul de trecere Leușeni. Despre acest incident au fost informați reprezentanții Inspectoratului Național de Patrulare și Inspectoratului de Poliție Hâncești și solicitată intervenția acestora pentru a fixa circumstanțele. De precizat că în cursul situației create, polițiștii de frontieră au asigurat ordinea și securitatea publică în punctul de trecere Leușeni, nefiind semnalate încălcări sau perturbări a traficului transfrontalier”.

În această noapte, mai mulți transportatori au blocat punctul vamal Leușeni, în semn de protest, ca urmare a acțiunilor de control întreprinse de Agenţia Naţională Transport Auto.

Alaiba / Sursa:Facebook


Pub