PD încă nu a luat o decizie cu privire la o coaliție în Parlament. Vitalie Gamurari: „Așteptăm care va fi decretul președintelui Dodon”

Purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat, Vitalie Gamurari, a declarat că partidul nu a luat deocamdată vreo decizie referitor la o posibilă coaliție în Parlament, după ce săptămâna trecută blocul ACUM a respins repetat oferta făcută de PD.

Foto: UNIMEDIA

„Nu este vreo decizie. S-a luat act de cunoștință referitor la ce a spus blocul ACUM”, a spus Vitalie Gamurari pentru UNIMEDIA.

Întrebat dacă PD ar putea lua o decizie săptămâna aceasta, Gamurari a spus că partidul „așteaptă care va fi decretul președintelui Dodon”.

„Consiliul executiv al PD a decis să facă o nouă invitație la dialog, adresată iarăși colegilor din blocul ACUM, pe care îi așteptăm să discutam, în zilele următoare, astăzi, mâine, sâmbătă, chiar și duminică. Să discutăm pentru a găsi acele soluții pentru țară. Dacă această invitație nu va fi acceptată nici de această dată, atunci cel mai probabil la începutul săptămânii vitoare ne vom întruni din nou la nivelul Consiliului Executiv al PD și vom decide următoarele acțiuni”, a declarat săptămâna trecută Andrian Candu.

Amintim că Andrian Candu a spus că PD a fost dispus să ofere blocului ACUM și funcția de prim-ministru și a invitat deputații din bloc la discuții. Oferta a fost respinsă aproape imediat.


Pub