(foto) Rezultat remarcabil pentru Fautor Winery la Berliner Wine Trophy: 4 medalii de aur, un Grand Gold și titlul de cel mai bun producător din Moldova

Evoluție extraordinară pentru Fautor Winery la cea mai mare competiție de vinuri din lume sub egida OIV - Berliner Wine Trophy. Astfel, vinăria din colinele Tigheciului a obținut nu mai puțin de 4 medalii de aur, un Grand Gold - Marea Medalie de Aur și prestigiosul titlu de „Cel mai bun producător de vinuri liniștite din Moldova”.

Foto: finewine.md

Astfel, de medalii de aur s-au învrednicit următoarele vinuri:

  1. Fautor Late Harvest Traminer 2016
  2. Fautor Late Harvest Rhein Riesling 2016
  3. Fautor Illustro Cabernet Sauvignon Merlot 2015
  4. Fautor Negre 2017

„Pentru ca un vin să ia medalie, trebuie ca cel puțin șase jurați, din țări diferite, să ofere un puntcaj maxim (degustat în orb), iar potrivit regulamentului, doar 1/3 din vinuri au dreptul la medalii”, scrie FineWine.md.

Cel mai mare concurs de vinuri din lume sub egida OIV / Sursa:Fautor via Facebook

Marea medalie de aur a revenit unui produs deja legendar al vinăriei - Ice Wine - Traminer Muscat Ottonel 2016. Este singurul vin moldovenesc ce a reușit să obțină această distincție la această ediție a Berliner Wine Trophy.

Este a doilea Grand Gold al vinăriei. Anterior, o distincție supremă a fost obșinută și acum jumătate de an la Portugal Wine Trophy. Potrivit FineWine.md, „Marea medalie de aur este aprecierea supremă care poate fi dată unui vin la un concurs sub patronajul OIV. Asta înseamnă că vinul trebuie să acumuleze cel puțin 92 de puncte din 100, respectiv, toți jurații trebuie să fie de părerea că vinul e extraordinar. Potrivit tradiției nescrise, atunci când o comisie oferă Grand Gold, liniștea din sala de degustare e străpunsă de aplauzele juraților. Este celebrat astfel un vin special, chiar dacă la momentul acela, fiind degustate în „orb”, nu se cunoaște producătorul”.

Aceste rezultate frumoase ale vinăriei au fost premiate cu o distincție din partea organizatorilor competiției de la Berlin. Astfel, Fautor Winery a primit titlul de „Cel mai bun producător de vinuri liniștite din Moldova”.

Cel mai mare concurs de vinuri din lume sub egida OIV / Sursa:finewine.md

Berliner Weine Trophy este cea mai mare competiție de vinuri din lume sub egida OIV. Anual, peste 200 de profesioniști ai vinului se adună în capitala Germaniei pentru a degusta vinuri din aproape 40 de țări ale lumii. Potrivit FineWine.md, în acest an, s-au înscris în concurs un număr record de 7300 de vinuri.


Pub