Aproximativ 7 mii de pacienți au primit servicii medicale, în ultimele trei zile. Echipele AMU au participat la patru nașteri

În ultimele 72h, echipele de asistență medicală urgentă (AMU) au lucrat în regim alert 24/24h, fiind acordate servicii medicale unui număr de 6651 pacienți, cu diverse urgențe medicale.

Foto: UNIMEDIA

Au predominat urgențele de profil cardiologic, respirator, neurologic și traumatologic. Un flux majorat de solicitări a fost înregistrat în ziua de duminică, care a depășit cu aproximativ 200 de solicitări media zilelor precedente.

În perioada menționată Serviciul AMU a fost solicitat la 13 accidente rutiere, fiind acordată asistență medicală de urgență la etapa de prespital pentru 17 persoane traumate. Accidentele de circulație s-au produs în municipiul Chișinău și în raioanele Călărași, Ștefan Vodă, Criuleni, Cimișlia și Cahul.

Pe parcursul celor trei zile, echipele AMU ale substațiilor Orhei, Ungheni, Telenești și Ciocana au fost implicate în acordarea asistenței medicale parturientelor, asistând nașterea a patru nou-născuți, care ulterior au fost transportați în stare satisfăcătoare la spital.

De asemenea, Serviciul AMU a fost solicitat la 34 de pacienții cu intoxicații de diferite etiologii, predominând intoxicațiile cu alcool. După acordarea ajutorului medical, 32 dintre pacienți au fost transportați la spital pentru a primi tratament medical în continuare.


Pub