O moldoveancă a investit într-o cofetărie inspirată din câmpurile de lavandă. A importat „cea mai populară prăjitură de peste Prut, Pavlova”

Lavender cafe & wine bar se află pe piața brașoveană de aproximativ 2 ani și aparține Nateliei Negară. Cu toate că nu este situat în centrul orașului, tot mai mulți oameni au ajuns să treacă pragul locației datorită recomandărilor, dar și a gustului prăjiturilor.

Foto: bizbrasov.ro

Natalia Negară s-a îndrăgostit de orașul de la poalele Tâmpei în urmă cu 20 de ani, când Brașovul a fost primul loc pe care aceasta, împreună cu soțul său, l-a vizitat în luna de miere. Ea locuia în Republica Moldova, dar rădăcinile sale erau românești, bunicii săi fiind de aici, scrie bizbrasov.ro.

„Mi-am spus că dacă ar fi să mă stabilesc într-un oraș din România, acela ar fi Brașovul. Nu mă vedeam lucrând în contabilitate pentru tot restul vieții mele. Din acest motiv am început să mă caut și m-am regăsit. Eu făceam prăjituri pentru familia mea, însă, la început, am ezitat să fac din asta o afacere, dar soțul meu m-a încurajat”, spune aceasta.

Câmpurile de lavandă, inspirația din spatele numelui

După ce au cumpărat spațiul în care urma să fie cafeneaua, cei doi au trebuit să găsească un nume reprezentativ, în jurul căruia să se contureze întreg conceptul. „La un moment dat am trecut pe lângă câmpurile de lavandă din Bulgaria și atunci mi-a venit ideea numelui, pe care am dezolvat-o în ceea ce este Lavender azi. Eu am vrut să ne bazăm pe stilul provence, dar să îl facem mai modern, iar soțul meu dorea ceva în zona stilului scandinav, el fiind designer, arhitect și pictor, așa că le-am combinat”, povestește zâmbind Natalia.

Aceasta nu a exclus însă existența unui spațiu în care clienții să-și poată servi cafeaua, Lavender bazându-se în continuare pe partea de cofetărie. „Pe lângă o cofetărie clasică, am vrut ca oamenii să aibă unde să servească produsele pe care le oferim. În plus, noi suntem pasionați și de cafea, a noastră fiind proaspăt prăjită. Gustul și mirosul sunt ceea ce o diferențiază de restul. De asemenea, avem un spațiu destinat activităților pentru copii, unde aceștia se pot juca cât timp părinții lor se află aici”, afirmă Natalia.

„Nu mi-am dorit să fie în centrul orașului”

Chiar dacă Lavender nu se află în zona centrală, ci pe strada Calcarului, lucrul acesta nu pare să conteze în ceea ce privește numărul de comenzi plasate. „Nu mi-am dorit să deschidem ceva în centrul orașului, pentru că voiam un spațiu luminos, cu geamuri mari, în așa fel încât oamenii să vadă de afară ce se află înăuntru. Mi s-a spus că nu o să vină nimeni aici, însă eu cred că daca vrei ceva bun, te duci într-o zonă diferită a orașului. Am persoane care mă sună și mă roagă să le rețin o anumită prăjitură, pentru a fi siguri că o mai găsesc. Nu îmi doresc ca tot Brașovul să cumpere de la mine, ci oamenii care apreciază prăjiturile pe care le avem”, spune Natalia.

„Gătesc ca pentru familia mea”

În cazul prăjiturilor pe care le fac, ei nu au o rețetă anume, ci încearcă întotdeauna să combine incrediente sau să modifice gramajul pentru ca acestea să fie pe placul lor. „Eu gătesc ca pentru familia mea. Cred că asta e cel mai important. Cea mai populară prăjitură a noastră este Pavlova cu mango și maracuja sau fructul pasiunii. Acesta este un desert de vară. Făceam o cremă pentru un tort din cele două ingrediente și mă gândeam ce anume pot adăuga în Pavlova pentru a nu fi prea dulce și așa mi-a venit ideea. A prins foarte bine, iar din acest motiv am continuat să o facem și în perioada rece”, susține Natalia.

Continuarea o puteți citi pe bizbrasov.ro.


Pub