Au fost evacuate cinci garaje metalice din sectorul Ciocana al capitalei. Încă 45 de construcții amplasate neautorizat urmează să fie lichidate

Primăria municipiului Chișinău informează că astăzi,18 martie, au fost evacuate 5 garaje metalice din sectorul Ciocana, amplasate neautorizat pe bd. Mircea cel Bătrân, 29/1. Pe adresa menționată se aflau 54 de garaje, iar 9 dintre acestea au fost evacuate benevol de către proprietari, pe parcursul săptămânii trecute.

Foto: chisinau.md

În total, urmează a fi evacuate forțat 45 de garaje metalice de pe bd. Mircea cel Bătrân, 29/1. Construcțiile amplasate neautorizat sunt dezasamblate și evacuate de către ÎMSL Ciocana.

Decizia autorităților administrației publice locale vine ca urmare a expirării termenului acordat proprietarilor pentru evacuarea benevolă (14.03.2019), în condițiile când spațiul de pe bd. Mircea cel Bătrân, 29/1 urmează a fi valorificat ca zonă de recreere - un scuar. Locația a fost aleasă de cetățeni sectorului, în baza unui sondaj desfășurat online.

Potrivit unei dispoziții a Primarului general interimar, Ruslan Codreanu, din 04.03.2019, municipalitatea a dispus inventarierea garajelor metalice/capitale, amplasate pe domeniului public, cu instituire ulterioară a Registrului de evidență al garajelor metalice amplasate provizoriu pe terenurile ce aparțin domeniului public al municipiului Chișinău.


Pub