Image-Description
O persoană a deschis focul într-un tramvai din Utrecht, Olanda; Poliția anchetează o posibilă pistă teroristă
Externe 18 martie 2019, 16:00 | 1332

Un bărbat a deschis focul asupra persoanelor care circulau cu un tramvai din orașul olandez Utrecht. Potrivit presei locale, șapte persoane au fost rănite.

O purtătoare de cuvânt a poliției olandeze a transmis că cel puţin o persoană a fost ucisă în timpul atacului din tramvaiul din Utrecht.

Agenţia de presă naţională olandeză ANP a relatat că persoana ucisă se afla pe sol, între cele două vagoane ale tramvaiului. Autorităţile olandeze din provincia Utrecht au decis ridicarea alertei antiteroriste la nivelul maxim.

Coordonatorul Naţional Antiterorism a anunţat că s-a decis ridicarea nivelului de alertă în provincie deoarece suspectul este încă în libertate. Totodată, autorităţile au sporit securitatea în şcoli, moschei şi nodurile de transport. Presa locală scrie că o casă în care se crede că s-a adăpostit atacatorul, a fost înconjurată de polițiști.

Unele surse media din Olanda spun că o persoană a murit în atacul din Utrecht, dar poliția locală a transmis că încă încearcă să stabilească ce s-a întâmplat cu exactitate și că nimeni nu a fost arestat în acest caz. Autoritățile locale au anunțat că iau în calcul o posibilă pistă teroristă.

Un martor a declarat pentru presa olandeză că un bărbat ”a început să tragă în jurul lui”. Femeia, prezentă în tramvai în momentul atacului spune că un bărbat care se afla în spatele tramvaiului s-a ridicat și a început să tragă în jurul lui.

„Am fost în spatele tramvaiului. Părea că îndrepta arma spre oamenii care stăteau pe bănci – toată lumea s-a lăsat jos”, spune femeia care dorește să rămână anonimă. „Vatmanul nu a deschis ușile imediat. Doi băieți stăteau lângă mine au spart o fereastră și așa am ieșit”.

Alt martor spune că a văzut o femeie întinsă pe jos spunând ”Nu am făcut nimic”. Martorul, Jimmy de Koster spune că femeia părea să aibă între 20 și 35 de ani și că după ce a auzit-o țipând ”s-au auzit trei împușcături și patru persoane au fugit spre ea încercând să o trag într-o parte. Apoi am auzit împușcături și oamenii au lăsat-o. Era haos”.

Premierul olandez Mark Rutte a anunțat că urmărește evoluția situației. Reporterul RTV Utrecht, Dennis van Ommeren, a scris pe Twitter că un băiat părea să fie acoperit sub o copertină albă.

Presa locală scrie că șapte persoane au fost rănite în atacul din centrul orașului Utrecht. Cazul a fost preluat de serviciile anti-terorism. Incidentul s-a produs la ora locală 10.49.

Opinia ta contează. Comentează!