S-au intoxicat cu apă de la robinet
Social 18 martie 2019, 17:37 | 1029

Cei 12 elevi de la gimnaziul din comuna Tohatin s-au infectat cu apa de la robinet

Cei 12 elevi de la gimnaziul din comuna Tohatin, spitalizați acum două săptămâni, s-ar fi infectat cu apa de la robinetele instituției de învăţământ, a anunțat șefa Direcției Educație, Tineret și Sport, la ședința de azi a Primăriei capitalei. După ce ţevile au fost curățate, apa poate fi consumată, adaugă autorităţile locale, iar copiii au revenit de astăzi la ore. Lecțiile care nu s-au făcut în cele aproape două săptămâni vor fi recuperate. La şedinţa Primăriei nu s-a spus însă cine se face vinovat şi ar trebui să răspundă în acest caz. 

După ce probele au arătat că apa poate fi consumată, responsabilii de la Agenția Națională pentru Sănătate Publică le-au permis celor de la Direcția Educație, Tineret și Sport să redeschidă gimnaziul din Tohatin.

Și Combinatul de Alimentație Publică „Adolescența” din sectorul Ciocana, care livra hrană elevilor de la gimnaziul respectiv, dar şi altor instituţii de învăţământ din capitală, și-a reluat activitatea. Asta deși specialiștii de la Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor afirmau că au depistat anterior mai multe nereguli, printre care sfeclă și cartofi în stare de putrefacție, biscuiți cu termenul de exploatare expirat, dar şi condiții neconforme și insalubre de păstrare a altor produse alimentare. Presa a aflat pe surse despre actul de control. ANSA nu a făcut public raportul, informația pe site nu există. Reprezentanții direcției municipale a ANSA au refuzat să ofere detalii, iar directorul combinatului „Adolescența” a negat faptul că experții ar fi depistat nereguli. La rândul său, Rodica Guțu a declarat la ședința de astăzi a Primăriei capitalei că Direcția Educație, Tineret și Sport nu verifică activitatea combinatului. Acum două săptămâni, mai mulţi elevi din comuna Tohatin au fost internați la Spitalul de Boli Contagioase pentru Copii cu diagnosticul toxiinfecție alimentară. Unii medici presupuneau de atunci că elevii s-au intoxicat cu apa de la robinet, deoarece mulți dintre ei nu au mâncat la cantina școlii. 

Opinia ta contează. Comentează!