(foto) O copilă de 11 ani din Republica Moldova, invitată la Parlamentul britanic. Un deputat a fost impresionat de o lucrare scrisă de aceasta

La doar 11 ani, Evelina Coca a reuşit să ajungă în Parlamentul Marii Britanii, la invitaţia unui deputat britanic. Asta după ce copila a participat la un concurs desfăşurat în instituţia în care învaţă din Birmingham, unde a scris o lucrare despre Primul Război Mondial.

Foto: trm.md

Impresionat de abordarea pe care o poate avea o elevă de clasa a VI-a referitor la evenimentele ce s-au produs în acea perioadă, Evelina a fost desemnată una dintre câştigătoarele concursului.

Astfel, ea alături de alți copii, a fost invitată în Legislativul Marii Britanii, de către funcţionarul Mike Wood pentru a o cunoaşte personal şi a-i înmâna diploma. „Am rămas impresionată de tot ceea ce am văzut acolo, iar asta mă motivează şi mai mult să fac tot ce îmi stă în putinţă ca sa ajung un om mare” a declarat tânăra pentru portalul trm.md.

Împreună cu familia ei, Evelina Coca, este stabilită în Maria Britanie de 6 ani, timp în care fetiţa a depus eforturi pentru a se adapta într-un mediu nou dar şi să înveţe limba. După cursuri intensive de engleză, Evelina a mai înregistrat un succes la această etapă din viaţa ei.

Evelina Coca / Sursa:trm.md

În urma unui examen riguros, la care au participat aproximativ 2000 de copii, ea se numără printre cei 150 care au fost admişi la una dintre cele mai prestigioase instituţii de învăţământ din Marea Britanie - „King Edward VI Camp Hill School for Girls”.


Pub