Igor Munteanu, despre ofertele PSRM și PDM blocului ACUM: „Sunt ca niște mere otrăvite”

Ofertele propuse de Partidul Democrat și Partidul Socialiștilor blocului ACUM sunt calificat drept niște „mere otrăvite”. Declarația aparține deputatului ales din partea blocului ACUM, Igor Munteanu, în cadrul emisiunii În Profunzime de la ProTV.

Foto: UNIMEDIA

„Nu există încredere între partidele care intră acum în Parlament. Sunt rusofile. Nu poţi să ai încredere în aceşti partizani. Suntem curtaţi în fiecare zi, vin scrisori în fiecare zi.

Atunci când un lider de partid spune că „noi vă dăm funcţia de prim-ministru” ca şi cum ar scoate din propriul buzunar o funcţie... Nu aparţine lui această funcţie, însă a unor aranjamente dintre partide politice. Nimic nu-i aparţine partidului democrat ca să ofere ceva.

Scenariile care au fost puse în practică nu fac nimic alt ceva decât să crească gradul de neîncredere faţă de aceste oferte care unul dintre colegii noştri le-a numit mere otrăvite. Este foarte greu de spus cu ce se vor termina aceste scenarii”, a declarat Igor Munteanu.

Săptămâna trecută PSRM a invitat blocul ACUM la discuții. Aceștia din urmă au refuzat însă invitația.

La data de 12 martie, în cadrul unei conferințe de presă, blocul ACUM a venit cu un pachet de legi pentru dezoligarhizarea statului, cerând tuturor deputaților cărora le pasă de cetățeni și de Republica Moldova să-l voteze în primele ședințe ale Parlamentului.

Și Partidul Democrat a invitat blocul ACUM la discuții. Andrian Candu a declarat că PDM e gata să cedeze celor de la ACUM funcția de premier.


Pub