(foto) Feteasca Neagră de la Vinăria Sălcuța, premiată cu medalia de aur la Concursul Internaional Eurasia Wine&Spirits 2019

După ce în 2017, Tămâioasa de Sălcuța a fost premiată cu aur la Concursul Mondial de vinuri rose din Franţa, în acest an, cu aur s-a ales Feteasca Neagră, vin produs de Vinăria Sălcuța, la Concursul internațional de vinuri și băuturi spirtoase EURASIA WINE & SPIRITS.

Foto: UNIMEDIA

„Feteasca Neagră, soi autohton unic, recoltat manual cu grijă și adus la un rezultat final excepțional - un vin de o culoare rubinie cu reflexe purpurii, arome de prune uscate, cireșe negre și mure cu un gust amplu catifelat. Premiat la EAWSC International Wine Contest cu medalia de AUR”, a scris Compania pe pagina sa de Facebook.

Sălcuța / Sursa:Facebook

În 2018, Marele Premiu în domeniul vitivinicol a fost decernat Întreprinderii municipale „Sălcuța” SRL „pentru merite deosebite în fabricarea vinurilor de calitate înaltă, propagarea tradiţiilor şi calităţii excelente a vinurilorautohtone, promovarea imaginii Republicii Moldova ca ţară vitivinicolă pe arena internaţională, precum şi pentru contribuția în dezvoltarea turismului vitivinicol moldovenesc".

În 2017, UNIMEDIA a realizat un reportaj despre fondatorul vinăriei, Eugen Pîslaru, și vinăria „Sălcuța".


Pub