Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Violențe la Paris. „Vestele galbene”…

Violențe la Paris. „Vestele galbene” au ieșit în stradă

În această sâmbătă, „Vestele galbene” au organizat un nou protest la Paris. Manifestația a fost marcată de violențe și încăierări cu poliția. Mai multe buticuri de pe Champs-Elysées au fost vandalizate, informează Le Monde.

Potrivit aceleiași surse, un incendiu major a avut loc într-o clădire de lângă Champs-Elysées. Încăperea unei bănci de la parterul imobilului a fost cuprins de flăcări, iar 11 persoane au fost ușor rănite.

Potrivit estimărilor Ministerului de Interne, la manifestația din Paris au participat aproximativ 10 mii de persoane. Pentru a calma spritele, forțele de ordine au aplicat gaze lacromogene și tunuri cu apă.

De asemenea, Le Monde informează că în seara zile de sâmbătă au fost raportate 237 de arestări. Au fost răniți 42 de demonstranți, 17 polițiști și un pompier.

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a scris pe o rețea de socializare că „ceea ce s-a întâmplat pe Champs-Elysées nu se mai numește o demonstrație. Aceștia sunt oameni care vor să distrugă Republica, cu riscul de a ucide. Toți cei care au fost acolo au fost complice cu asta”.

Manifestații ale „vestelor galbene” au avut loc și în alte regiuni ale Franței, precum Marseille, Bordeaux și Montpellier.