Cât gunoi s-a strâns în două ore de pe albia râului Bâc

Primăria municipiului Chișinău informează că în cadrul acțiunii de salubrizare a albiei râului Bâc desfășurată sâmbătă, 16 martie 2019 au participat peste 1500 de oameni. Timp de două ore, reprezentanții municipalității, ai sectorului asociativ, agenții economici, elevi și cetățeni au colectat circa 6000 de saci de deșeuri.

De asemenea, concomitent cu salubrizarea albiei râului Bâc, în cadrul acțiunii de astăzi au fost colectate și deșeurile din preajma bazinelor de apă care traversează capitala: râulețul Durlești, Malina Mică, Țiganca, Valea Trandafirilor, Holbocica, lacurile din șos. Muncești și str. Mihai Viteazul.

În cadrul acțiunii de salubrizare a albiei râului Bâc, au fost evacuate 89 de curse de deșeuri. Măsura organizată de municipalitate s-a desfășurat în contextul Zilei mondiale a apei.

Din 2016 scriu despre drepturile femeilor, violența domestică și hărțuire sexuală. Apoi mă concentrez pe democrația locală, reforma administrației publice și pe cum oamenii din sate pot avea condiții mai bune de trai. Îmi pun întrebări despre ce ne doare pe noi, ce iubim și ce ne face mai puternici, iar răspunsurile le găsesc în istoriile umane care apar pe Moldova.org.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.