VIDEO\ Concurs deosebit într-un sat din R. Moldova: Miss bunicuța, ediția 2019

Cea dea 3 ediție a concursului bianual “Miss bunicuţa”, organizat sâmbăta trecută în incinta Casei de cultură din s. Corjova cu prilejul sosirii primăverii şi a Zilei internaţionale a femeiei – 8 martie, şi la care au participat şase concurente din cele două sate cu aceeaşi denumire – Corjova, doar că situate pe maluri diferite ale bătrânului Nistru, a început cu semnarea Acordului de colaborare între s. Corjova (Criuleni) şi comuna Santimbru din judeţul Alba, România, scrie estcurier.md

După şase probe în care fiecare dintre participante a trebuit să-şi demonstreze aptitudinile creative:

– Prezentarea;

– “Mai întoarce, Doamne, roata”;

– “Cartea de bucate a familiei mele”;

– “Povestea unei ţinute vestimentare”;

– Proba de inteligenţă;

– “Invitaţie la dans”,

De titlul “Miss Bunicuţa” s-a învrednicit Galina Jalbă (s. Corjova, Dubăsari).

Miss Gospodina a devenit Vera Ojog, iar Claudia Caimacan – Miss Talent. Vera Pădurean a cucerit titlul de “Miss Originalitate”, iar titlul de “Miss Ingeniozitate” a revenit Verei Stasenco. Cu titlul de “Miss Inteligenţă” a plecat acasă Olga Groholiscaia.

Din 2016 scriu despre drepturile femeilor, violența domestică și hărțuire sexuală. Apoi mă concentrez pe democrația locală, reforma administrației publice și pe cum oamenii din sate pot avea condiții mai bune de trai. Îmi pun întrebări despre ce ne doare pe noi, ce iubim și ce ne face mai puternici, iar răspunsurile le găsesc în istoriile umane care apar pe Moldova.org.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.