(video) GENEVA 2019: Premieră mondială – Alfa Romeo Tonale Concept va fi primul PHEV al mărcii

Alfa Romeo are deocamdată în gamă un singur SUV, Stelvio, introdus în 2016, şi acesta a permis companiei să-şi mărească vânzările de 1.5 ori. Doar anul trecut a realizat circa 151.000 de autovehicule.

În baza acestor rezultate, vectorul de extindere a gamei de modele este unul clar, însă până în prezent nu a fost cunoscut ce dimensiuni va avea noul produs. Un răspuns l-am primit de la conceptul viitorului model Alfa Romeo Tonale, prezentat în premieră la Salonul Auto de la Geneva, care va încerca să cucerească poziţii în segmentul CUV – crossovere compacte.

Denumirea Tonale, ca şi în cazul Stelvio, provine de la o trecătoare din munţii Alpi.

Designul noului concept Tonale este o expresie care privește cu plăcere în viitorul companiei. Dimensiunile sale compacte încorporează un design italian unic și stilul original și modern, inconfundabil tipic al Alfa Romeo, care marchează îmbinarea perfectă a patrimoniului valoros și anticiparea noilor învăţături. Alfa Romeo deține esența artei și sculpturii italiene. Tonale este inspirat de frumusețea și nuanțele asociate cu formele umane și cu mișcarea organică a luminii rezultată din linii și volume pure.

Un element care reflectă tradiția ADN-ului Alfa Romeo este celebra roată telefonică. Designul jantelor de 21 de inci afișează acest lucru printr-o construcție arhitecturală ușoară, creând o execuție sinceră și cu impact a temei circulare. Linia roții telefonice datează din anii 1960, purtată cu mândrie pe iconicul model 33 Stradale. Designul este de asemenea comemorat în mod armonios cu o schemă exclusivă a anvelopelor Pirelli.

Volumele îndrăznețe și elegante ale corpului fac referire la un trecut aparent îndepărtat, amintindu-i calitățile senzuale pe care le-au găsit formele pure ale lui Duetto și Disco Volante Spider. Semnătura frontală “Trilobo” și grila distinctivă “Scudetto”, care servesc ca un punct central de forță, conduc viteza și fluiditatea care se deplasează pe întregul Tonale. Farurile conţin o monografie “3 plus 3”, cu inspiraţie de la modelele clasice SZ și Brera. Partea din spate a lui Tonale este definită elegant de nişte stopuri la fel de subţiri, cu aceeaşi schemă stilistică, dar şi de un spoiler suspendat frumos peste lunetă.

Cu inspirație din istoria Alfa Romeo, designul interior este foarte orientat spre șofer, dar nu egoist, deoarece aspectul este proiectat confortabil pentru patru pasageri. Semnificația emoțională a interiorului este, de asemenea, generată de contrastul materialelor bogate, cum ar fi soliditatea rece a aluminiului combinată cu căldura moale și primitoare a pielii și Alcantarei.

În interior există de asemenea panouri retro iluminate translucide, cum ar fi tunelul central, oferind locația perfectă pentru elementul esențial al Alfa Romeo, selectorul DNA drive mode.

Vehiculul conceptual este echipat cu cele mai înalte standarde tehnologice pentru a asigura o experiență de utilizator conectată, confortabilă și dinamică, păstrând în același timp plăcerea unei unități sportive în prim plan. Atenția conducătorului auto va fi pe drum, cu focalizarea periferică pe un panou de bord digital de 12.3 inci și un alt ecran central de 10.25 inci.

Noul sistem multimedia dispune de o interfață multitasking fluidă, care îi permite conducătorului auto să aibă toată funcționalitatea la îndemână. Prin meniu există două secţiuni speciale, numite Alfista şi Paddock, pentru comunicare cu fanii mărcii în cadrul unei reţele sociale interne şi pentru cumpărarea de accesorii/descărcarea de software direct din maşină.

Încă un lucru interesant de menţionat este că pasagerii de pe locurile din faţă îşi pot seta climatizarea prin intermediul comenzilor cu mici ecrane, integrate în deflectoarele de pe extremităţile planşei de bord.

Din punct de vedere tehnic, despre concept ni se spune că are două motoare, însă fără alte detalii. Totuşi, ştim deja că modelul de serie va avea o unitate de propulsie hibridă cu posibilitatea încărcării de la o priză a bateriei. Respectiv, Tonale va deveni primul plug-in hybrid al mărcii şi va fi poziţionat sub Stelvio în gamă.

Modelul de serie este aşteptat să apară în anii 2020-2021.

Vezi şi: (foto) Alfa Romeo construiește urmaşul modelului 8C Competizione, dar şi noul GTV

Evenimentul de prezentare în reluare:

https://www.youtube.com/watch?v=LGORPJs2Pb8

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/