Vlad Batrîncea susține că PSRM nu a închis ușile pentru blocul ACUM

Partidul Socialiștilor nu a închis ușile pentru discuțiile cu blocul electoral ACUM. Marți, 19 martie, organele interne ale PSRM se vor aduna din nou pentru a decide ce va face formațiunea în continuare. Declarația aparține deputatului ales din partea Partidului Socialiștilor Vlad Batrîncea, transmite IPN.

Foto: UNIMEDIA

„Noi, partidul pentru care a votat cea mai mare parte dintre oameni, trebuie să propunem societății o cale pe care să mergem. Și noi suntem siguri că dacă această cale va fi în interesul cetățenilor, atunci Moscova, Bruxelles și alte capitale din lume vor avea o atitudine înțelegătoare”, a declarat socialistul în cadrul emisiunii „Glavnîi vopros” de la postul de televiziune NTV Moldova.

Socialistul spune că deocamdată PSRM nu a elaborat un alt scenariu decât de negociere cu blocul ACUM. „Noi am văzut multe informații, dar cel puțin acestea nu au fost discutate și nu au fost adoptate decizii. Spre deosebire de ei (n.r. blocul ACUM), noi nu am închis nicio ușă, nu ne-am supărat”, spune Vlad Batrîncea, secretar executiv al PSRM.

Amintim că la data de 12 martie, în cadrul conferinței de ieri, blocul ACUM a venit cu un pachet de legi pentru dezoligarhizarea statului, cerând tuturor deputaților cărora le pasă de cetățeni și de Republica Moldova să-l voteze în primele ședințe ale Parlamentului.

Ulterior, socialistul Ion Ceban a venit cu o reacție, menționând că celor din Blocul ACUM nu le pasă de alegătorii care i-au votat, „cărora le-au promis reformarea clasei politice și rezolvarea problemelor sociale și economice ale țării”.

„Este regretabil faptul să aflăm acest lucru și că putem să fim parteneri onești în noul Parlament și să schimbăm cardinal lucrurile în Republica Moldova. Vreau să informez pe viitorii deputați, acum, că nicio lege nu poate fi votată și implementată până nu va fi aleasă conducerea Parlamentului. Iar multe din ele nu pot fi adoptate și implementate până nu vom avea un Guvern nou și funcțional”, a declarat deputatul Ion Ceban.


Pub