Diacov vrea să pună punct subiectului privind fraudarea alegerilor în satul său de baștină: „Rog CEC să dispună renumărarea voturilor și tuturor buletinelor din Bașcalia”

După informațiile apărute în presă precum că aproape 2 mii de buletine de vot au dispărut din satul Bașcalia, din circumscripția numărul 40, localitatea de baștină a președintelui de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov a cerut Comisiei Electoare Centrale renumărarea voturilor și a buletinelor din sectorul electoral.

Foto: UNIMEDIA

„De ce nu au contestat, nu au cerut renumărarea voturilor, a buletinelor...? Au așteptat două săptămâni pentru ca alegerile sa fie validate, iar mai târziu au hotărât să se folosescă de serviciile presei loiale”, scrie Diacov pe pagina sa de Facebook.

Dumitru Diacov / Sursa:FB

De menționat că la data de 13 martie cotidianul.md a scris că proape 2 mii de buletine de vot au dispărut din satul Bașcalia, din circumscripția numărul 40, în cadrul alegerilor din 24 februarie. Este vorba mai exact de 1925 de sufragii care ar fi fost înmânate alegătorilor, dar care nu au mai ajuns în urne.

Diacov a acumulat, potrivit rezultatelor finale, validate deja și de Curtea Constituțională, 6664 de voturi, în timp ce contracandidatul său, Pușcari a fost votat de 6462 de cetățeni.

Doar că în cazul acestei circumscripții apar mari semne de întrebare, întrucât au dispărut peste 2 mii de buletine de vot, mai exact 2062. Cele mai multe – 1925 au dispărut de la Bașcalia, localitatea de baștină a lui Dumitru Diacov, scrie cotidianul.md

Amintim că Dumitru Diacov, candidatul PD, a câștigat mandatul cu 28,51% în circumscripția nr.40.

În aceeași circumscripție au luptat și Piotr Pușcari (PSRM), Cîrlan Victoria (Șor), Valentin Cimpoieș (Partidul Nostru), Gheorghe Raileanu (candidat independent), Dominica Manole (ACUM)


Pub