Brexit: Parlamentarul conservator Nick Boles şi-a prezentat demisia din partid

Un parlamentar din Partidul Conservator britanic a părăsit sâmbătă formaţiunea ca urmare a divergenţelor cu colegii săi în legătură cu Brexit-ul, transmite Reuters.

Foto: Reuters

Nick Boles a formulat constant critici referitoare la pericolul părăsirii Uniunii Europene de către Regatul Unit în absenţa unui acord.

''Regret faptul că relaţia mea cu voi trebuie să se încheie în acest fel. Dar un politician fără principii este inutil'', a menţionat Boles într-o scrisoare adresată filialei din care face parte a Partidului Conservator.

Parlamentul britanic a aprobat joi seară moţiunea prin care guvernul condus de Theresa May cere o amânare a Brexitului după data de 29 martie, amânare care mai trebuie însă acceptată şi de liderii europeni.

Moţiunea, votat cu 412 voturi pentru şi 202 împotrivă, aminteşte că legislativul de la Londra a respins prin vot atât acordul convenit cu UE cât şi opţiunea unui Brexit fără acord, prin urmare guvernul va încerca să obţină o extindere a perioadei de negociere a Brexitului.

În textul moţiunii este menţionat că dacă până pe 20 martie Camera Comunelor aprobă un acord privind Brexitul, atunci executivul va solicita Uniunii Europene o scurtă amânare a retragerii din UE, până la 30 iunie, pentru ca în acest timp să fie adoptată legislaţia necesară ieşirii din blocul comunitar.

Dacă impasul persistă şi nu se reuşeşte votarea unui acord până pe 20 martie, atunci se va solicita Bruxelles-ului o amânare mai lungă a Brexitului. Orice amânare trebuie aprobată şi de liderii europeni, care se reunesc pe 21-22 martie la Bruxelles, scrie agerpres.ro


Pub