(foto) Peste 1500 de oameni au curățat astăzi albia râului Bâc. S-au colectat circa 6000 de saci de deșeuri

DSC_0828

Primăria municipiului Chișinău informează că în cadrul acțiunii de salubrizare a albiei râului Bâc desfășurată sâmbătă, 16 martie 2019, au participat peste 1500 de oameni. Timp de două ore, reprezentanții municipalității, ai sectorului asociativ, agenții economici, elevi și cetățeni au colectat circa 6000 de saci de deșeuri.

De asemenea, concomitent cu salubrizarea albiei râului Bâc, în cadrul acțiunii de astăzi au fost colectate și deșeurile din preajma bazinelor de apă care traversează capitala: râulețul Durlești, Malina Mică, Țiganca, Valea Trandafirilor, Holbocica, lacurile din șos. Muncești și str. Mihai Viteazul.

În context, Administrația publică locală Chișinău aduce mulţumiri cetăţenilor și reprezentanților sectorului asociativ, care s-au implicat activ, alături de angajaţii serviciilor de salubrizare, în acţiunea de curăţenie de astăzi. „Ne exprimăm speranța că efortul echipei din Primărie va fi sprijinit și în alte 3 acțiuni planificate de municipalitate pentru zilele de 30 martie, precum și pe 13 și 20 aprilie, de cât mai mulți locuitori ai orașului, pentru salubrizarea și amenajarea orașului în care locuiesc, în preajma Sărbătorilor de Paști.”

Autoritățile menționează că pe parcursul zilei de sâmbătă, 16 martie, în cadrul acțiunii de salubrizare a albiei râului Bâc, au fost evacuate 89 de curse de deșeuri. Măsura organizată de municipalitate s-a desfășurat în contextul Zilei mondiale a apei.

DSC_0828 DSC_0856 DSC_0859 DSC_0867 DSC_0876

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente