(video) GENEVA 2019: Premieră mondială – Noul Nissan IMQ Concept

Nissan a lansat la Salonul Auto de la Geneva un nou concept din linia Intelligent Mobility, cu o tehnologie avansată de propulsie și cu un limbaj de design pe care îl vom vedea pe viitoarea generaţie de crossovere a mărcii.

Noul IMQ Concept îmbină perfect patrimoniul japonez cu tehnologiile ultramoderne, centrate pe om. Acesta încorporează cele mai recente inovații care aduc la viață Nissan Intelligent Mobility, viziunea brandului pentru viitorul transportului auto. Stilul său reflectă rolul Nissan ca pionier și lider în segment, cu un aspect izbitor care împinge limitele a ceea ce poate fi un crossover european.

În centrul IMQ se află următoarea generație a sistemului de propulsie 100% electric, numit e-POWER, care oferă accelerare instantanee, liniară. Acesta reprezintă o dezvoltare continuă a tehnologiei e-POWER disponibilă deja în prezent pe modelele bestseller Nissan Note și Serena în Japonia.

Pe noul concept IMQ, sistemul, care va fi introdus pe piaţa europeană din 2022, are la bază un benzinar (în acest caz unul turbo de 1.5 litri) cu un generator de putere (folosit doar pentru a încărca bateria), un invertor, un electromotor şi o baterie, ce produc împreună 340 de CP şi 700 Nm de cuplu. Acest randament ridicat este canalizat printr-un nou sistem de tracțiune integrală multi-motor, oferind un control precis și independent al fiecărei roți. Combinația de e-POWER și AWD este ideală pentru condiții de aderență redusă, cum ar fi drumurile alpine cu zăpadă din afara Genevei.

Autovehiculul are o lungime de 4.558 mm, o lăţime de 1.940 mm, o înălţime de doar 1.560 mm şi stă pe roţi cu jante de 22 de inci şi anvelope Bridgestone Connect.

Vezi şi: (foto/video) Tokio 2017: Premieră mondială – crossoverul electric Nissan IMx Concept

Dimensiunile noului IMQ Concept îl plasează în centrul segmentului european C de crossovere. Acesta are un design curat și fără efort, cu un exterior și interior care fuzionează ca un tot întreg. IMQ marchează o nouă direcție îndrăzneață în limbajul de design al companiei. Se bazează pe insigna Nissan, integrată în grila V-motion, care a primit o execuție în mod deliberat mai subtilă. Însăşi grila se amestecă vertical în capotă și orizontal cu bara de protecție frontală pentru a crea colțuri puternice la marginile exterioare. Capota are tăieturi izbitoare cromate, în timp ce aripile se ridică frumos de la arcurile roților.

În partea din spate, o linie verticală caracteristică coboară din stopuri pentru a separa curenţii de aer pe măsură ce aceştia trec pe lateral, îmbunătăţind astfel performanța aerodinamică. Capătul lor superior este integrat într-o nouă interpretare subțire a stopurilor bumerang. O inspecție mai atentă dezvăluie şi utilizarea extensivă a unor creste tridimensionale pe partea inferioară întunecată a secțiunilor exterioare. Aceste straturi detaliate fac referire la designul tradițional japonez și se extind peste tot în jurul mașinii.

Exteriorul este completat roţile masive cu anvelope Bridgestone Connect. Aceste anvelope inteligente comunică informații conducătorului auto printr-o interfaţă grafică specială despre forţa aplicată pe ele, presiunea în ele, temperatura, nivelul de aderenţă, uzura și sănătatea anvelopelor per general. Acest lucru ajută conceptul să-şi calibreze automat sistemele sale de control pentru a funcționa optim.

Vezi şi: (video) Detroit 2019: Premieră mondială – Nissan IMs concept, un cross sedan electric cu 800 Nm de cuplu https://media.flixel.com/cinemagraph/9nkflgot0593tt3y9305?hd=true

Temele de design japoneze, amestecate cu tehnologia contemporană, continuă în interior. Ușile conceptului îşi au balamalele la marginile lor exterioare și se deschid pe mijloc pentru a descoperi un interior futurist, spațios, cu patru locuri individuale care se ridică perfect de la podea.

Panoul de instrumente familiar “gliding wing” domină partea frontală a cabinei, cu o consolă centrală care porneşte de sub planşa de bord şi se întinde până în spate între scaune. Fiecare scaun sculptat este finisat într-o țesătură tehnică 3D cu două tonuri, tăiat cu laser într-un design geometric, cu inspiraţie din tehnica japoneză de prelucrare a lemnului – Kumiko. Modelul de textură se reproduce pe panoul de instrumente, pe panourile uşilor, precum şi pe spătarele scaunelor.

Totul din interior este axat pe conducătorul auto. Acest lucru este demonstrat de interfața grafică a utilizatorului, dominată de un ecran de 840 milimetri încorporat în panoul de instrumente. Este complet negru ca pe un smartphone atunci când nu este folosit, iar în caz contrar arată informaţii despre unitatea e-POWER şi alte sisteme.

Un ecran mai mic, secundar, poziţionat mai sus de consola centrală găzduiește un asistent virtual personal. Acesta îmbunătățește experiența de conducere prin controlul funcțiilor vehiculului, cum ar fi navigaţia. Volanul maşinii are o formă ergonomică pentru a pune șoferul într-o poziție relaxată și pentru a maximiza vizibilitatea panoului de instrumente. În spatele său se găsesc nişte padele cu acoperire soft touch pentru unele comenzi.

https://media.flixel.com/cinemagraph/3elogyjz35hun52bsgoo?hd=true

Noul IMQ Concept mai este echipat cu tehnologia Invisible-to-Visible (I2V), prezentată la expoziţia CES de la începutul anului, care este o interfață 3D unde “lumea reală” se combină cu lumea virtuală. Dezvoltată de Nissan, I2V ajută ocupanții vehiculului să vadă ceea ce de altfel ar putea fi invizibil, adăugând încredere și emoție la experiența de conducere. Posibilitatea de a “vedea invizibilul” este posibil cu o altă tehnologie numită Omni-Sensing.

Tehnologia poate ajuta șoferii să vadă ce se întâmplă după colţuri, să vizualizeze informații precise despre blocajele de trafic, inclusiv cauzele, și să determine rute alternative pentru o călătorie fără stres, de exemplu. Șoferii se pot bucura chiar și de compania unui pasager virtual, sub forma unui avatar 3D, în interiorul mașinii.

Angajamentul lui Nissan față de un viitor autonom, așa cum este prevăzut în viziunea Nissan Intelligent Mobility, se reflectă și în IMQ Concept. Maşina este echipată cu prototipul unui sistem avansat de asistenţă ProPILOT, la oferă suport conducătorilor auto pe străzile urbane și autostrăzile suburbane. Acest lucru este posibil datorită unui complex de senzori avansați, radare și camere poziţionate pe automobil, care pot interpreta indicatoarele rutiere, semafoarele și alte informaţii pentru o deplasare lină și încrezătoare.

Un model de serie pe baza acestui concept ar trebui să apară după anul 2020.

Vezi şi: (video) Detroit 2018: Premieră mondială – Nissan Xmotion Concept

Evenimentul de prezentare în reluare:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/