/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Expert român, despre propunerea făcută blocului ACUM privind funcția de premier: Li s-a oferit această poziție ca în șase luni-un an să se prăbușească

missing
16 martie 2019, ora 13:07

Expertul român Sorin Ioniță consideră că Partidul Democrat i-a propus blocului ACUM funcția de premier tocmai pentru ca în șase luni-un an să se prăbușească cu totul, să fie prinși în tot felul de chestii obscure și să sfârșească în justiție. „Ce li s-a oferit lor este „postul de Vlad Filat”, spune Sorin Ioniță.

În opinia lui, nu se poate merge într-o coaliție oficială cu actualele partide care domină Parlamentul. „Scenariile sunt foarte simple: blocul ACUM va rămâne în opoziție pentru că nu-și poate torpila șansele electorale intrând într-o coaliție formală. Construcția de partid durează un ciclu electoral sau două. Deci, ei ar fi normal să aibă o strategie pe termen mediu și lung”, a declarat expertul la emisiunea „În profunzime” de la ProTV Chișinău.

Sorin Ioniță spune că dacă vor fi legi în Parlament care merită votate pentru a pune Republica Moldova pe calea cea bună, de a o deoligarhiza, chestiile se pot negocia punctual, lege cu lege, începând de la reforma justiției până la reforma sistemului electoral.

Potrivit lui, până în vară în actualul legislativ s-ar putea forma o majoritate asemănătoare cu cea din Parlamentul trecut în jurul PDM. „Vor veni oameni la bucată, nu-i nicio problemă”, spune Sorin Ioniță.

Expertul menționează că singurele discuții care pot avea loc acum sunt pe legi individuale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram