/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, pericol atomic și noi reguli de mobilizare pentru armata ucraineană

Venit de 29 de mii de lei în ultimii doi ani, dar casă de 1,4 milioane. Cine a câștigat alegerile pe circumscripția 47

missing
16 martie 2019, ora 17:59

Candidatul independent Alexandr Oleinic, de profesie inginer, a acces în Parlament după ce a acumulat cele mai multe voturi în circumscripția nr. 47 Camenca, Dubăsari, Grigoriopol și Râbnița. Acesta a fost deputat între anii 2001-2009, iar între 2009 și 2011 – ministru al tehnologiilor informaționale și comunicațiilor.

În prezent este președinte al Consiliului de Administrație al concernului Milenium Management Grup. Din 2012 este lider al Partidului Popular. În ultimii doi ani, Oleinic declară un venit de numai 29 de mii de lei. Politicianul, împreună cu soția lui, a obținut două imobile prin donație. De asemenea, familia declară că a obținut venituri din vânzarea a cote părți din două apartamente cu a câte 200 de mii de lei.

De asemenea, deputatul ales declară un teren agricol de 106 hectare cu valoarea de aproape un milion de lei. Alexandr Oleinic declară și un apartament în valoare de 724 de mii de lei, o casă de locuit în valoare de 1,4 milioane de lei și alte 9 imobile cu suprafață și destinație diferită valoarea cărora nu o indică. Deputatul mai are două automobile, un Mercedes și o Volga, în sumă de 400 de mii de lei.

Alexandr Oleinic are două conturi bancare de 1000 de dolari și de 1,5 mii de euro. Politicianul deține o cotă parte de 0,1% din compania „DACIA-GRUP” SRL.

Candidatul a fost propulsat în Parlament cu voturile a peste 10 mii de oameni.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram