Mihai Ghimpu, scrisoare deschisă către Vlad Plahotniuc: „Unde-i miliardul? Care-i totuși adevărul...?”

După eșecul din 24 februarie, preșdintele de onoare al Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a decis să-i adreseze o scrisoare deschisă liderului PD, Vlad Plahotniuc, prin care ține să-i ofere mai multe întrebări, în special ceea ce privește furtul miliardului.

Foto: UNIMEDIA

„D-le Plahotniuc, ai ajuns unde ai vrut și ai ceea ce ți-ai dorit: miliarde și întreaga putere; ai demonstrat tuturor, că ești “cel mai bun, cel mai pragmatic și cel mai mare democrat”, fiind și președinte de partid. Dar poate te oprești aici, cobori cu picioarele pe pământ și te pui în rând cu lumea, pentru că “lupta împotriva corupților bogați” a dat rezultate bune. PDM pe care îl conduci a obținut mandatele necesare și va fi din nou la guvernare, iar în Parlament toți deputații vor fi curați-curăței, ca și Banca de Economii”..scrie Mihai Ghimpu pe pagina sa de Facebook.

Mihai Ghimpu / Sursa:fb
Mihai Ghimpu / Sursa:fb
Mihai Ghimpu / Sursa:fb
Mihai Ghimpu / Sursa:fb
Mihai Ghimpu / Sursa:fb

De menționat că aflați din 2009 în Parlament, PL-ului nu i-a ajuns 4,81% pentru a deveni o fracțiune a noului Legislativ.

La alegerile parlamentare din aprilie 2009 Partidul Liberal obține 13,13 % de voturi și 15 mandate în Parlament. La alegerile anticipate din iulie 2009, PL a acumulat 14,68 la sută din sufragii și este reprezentat în Parlament de 15 deputați.

La alegerile parlamentare din 2010, PL a obținut 9,96% din voturi și 12 mandate de deputat în Parlamentul Republicii Moldova. După alegeri, la 30 decembrie 2010, Partidul Liberal, Partidul Liberal Democrat din Moldova și Partidul Democrat din Moldova au demnat acordul de constituire noii majorități parlamentare - Alianța pentru Integrare Europeană II. La alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014 formațiunea obținuse 13 mandate. PL s-a aflat la guvernare între 2009–2013 și 2015–2017.


Pub