image
Sursa foto: crimemoldova.md

Doi avocați din Chișinău deferiți justiției pentru trafic de influență

Doi avocați din Chișinău sunt cercetați pentru că au luat mită cinci mii de euro de la o persoană, susținând că pot influența decizia unor persoane cu demnitate publică din cadrul Curții Supreme de Justiție. Cauza penală a fost transmisă în judecată.

Cei doi avocați sunt acuzați de trafic de influență.

Conform materialelor cauzei penale, avocații, acţionând de comun acord, susțineau că pot influența persoane cu demnitate publică din cadrul Curții Supreme de Justiție, în vederea adoptării unei decizii favorabile pe cazul unui cetățean.

Anume menținerea deciziei Colegiului Penal al Curții de Apel Chișinău, prin care acesta a fost achitat într-un dosar de escrocherie.

Drept urmare, avocații au pretins și primit de la ultimul, mijloace bănești ce nu li se cuvin, în mărime de 5000 de euro.

Acțiunile învinuiților au fost documentate de către procurorii și ofițerii anticorupție, începând cu luna decembrie a anului 2018, iar în cadrul perchezițiilor au fost depistați și ridicați banii transmiși anterior de către cetățean.

Dacă vor fi declarați vinovați de către instanța de judecată, învinuiții riscă până la 6 ani de închisoare sau o amendă de până la 10 000 unități convenționale.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: