image
Sursa foto: mediafax.ro

Anchetatorii etiopieni au descoperit un detaliu STRANIU legat de epava Boeingului 737 MA

Anchetatorii au descoperit o piesă de stabilizator în epava unui avion etiopian într-o poziţie neobişnuită, asemănătoare cu cea a unui avion Lion Air care s-a prăbuşit anul trecut în Indonezia, au declarat două surse familiarizate cu ancheta, relatează Reuters.

Administraţia Federală de Aviaţie din SUA (FAA) a anunţat, miercuri, informaţii proaspete din prăbuşirea accidentului etiopian, care a ucis toţi cei 157 de persoane aflate la bord, iar datele recent furnizate despre traiectoria sa de zbor au indicat unele asemănări cu accidentul aeronavei Lion Air.

Ambele accidente au implicat avioane Boeing Co 737 MAX. FAA şi alte autorităţi mondiale de reglementare au fost ţinute la sol după accidentul din Etiopia.

FAA nu a publicat public detalii despre constatările sale din epava aeronavei din Etiopia.

Poziţia de decuplare a stabilizatorului, care mişcă coada orizontală a avionului, ar putea determina dacă acesta a fost sau nu setat în jos pentru o prăbuşire abruptă.

Cele două surse, care au refuzat sa fie numite, au declarat că o parte dintr-un stabilizator găsit în epava etiopiană se afla într-o poziţie neobişnuită similară cu avionul Lion Air.

Unele organizaţii media, inclusiv Bloomberg, au raportat mai devreme descoperirea unei părţi a stabilizatorului.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: