(video) GENEVA 2019: Premieră mondială – Noua Puritalia Berlinetta, concurentul lui Ferrari LaFerrari?

Mica companie Puritalia Automobili din Napoli, Italia, a fost formată în anul 2014 de către omul de afaceri Paolo Parente şi după doar un an a început să producă într-un număr infim modelul numit Puritalia 427, o decapotabilă considerată a fi o interpretare modernă a celebrului Shelby Cobra.

Pentru că şi-a dorit un succes mai mare, firma s-a apucat să dezvolte un al doilea model, care acum este gata şi a fost prezentat la Salonul Auto de la Geneva. Se numeşte Puritalia Berlinetta şi este un coupe cu propulsie hibridă.

Foto: autoblog.md

Cu tracţiune spate şi 4.500 mm lungime, Berlinetta este un proiect care a fost realizat în patru ani de zile. La bază are un şasiu hibrid din aluminiu (subcadrele) şi fibră de carbon (baza), iar componentele suspensiei sunt realizate dintr-o singură tablă de aluminiu folosit în industria aeronautică prin proces de producţie CNC (computer numerical control). Greutatea este distribuită perfect între punţi în proporţie de 50:50.

Panourile care acoperă caroseria supercarului sunt realizate din foi de fibre de carbon pre-impregnate. La interior la fel se găsesc inserţii din carbon expus la vedere. Interesant este că, doar pentru crearea acestor părţi din plastic armat cu carbon, lăcuirea şi vopsirea acestora dacă astfel doreşte clientul, doar pentru o maşină, sunt necesare 800 de ore! Află mai multe detalii interesante, pe AutoBlog.MD


Pub