Inspectoratul Național de Patrulare: Peste 200 șoferi au fost sancționați, în doar câteva ore

Începând de astăzi, Inspectoratului Național de Patrulare a inițiat un șir de acțiuni de amploare pe întreg teritoriul țării în scop de sensibilizare, responsabilizare și prevenirea încălcărilor RCR de către conducătorii auto. Totodată, inspectorii de patrulare informează participanții la trafic despre riscurile la care se expun, atunci când încalcă regulile de circulație, întru prevenirea accidentelor rutiere provocate din cauza acestora.

Foto: inp.md

Astfel, în doar câteva ore, peste 200 șoferi au fost depistați în filtru prin intermediul aplicației EDATA, care au comis diferite încălcări ale RCR. Dintre care, depășirea limitei de viteză – peste 150 șoferi, nerespectarea indicatoarelor rutiere, culoarea roșie a semaforului, indicatoarele de interzicere și de sens obligatoriu – 23, exploatarea vehiculelor cu defecte tehnice în sistemul de frânare - 9, iar alții 2 conducători auto au fost prinși în stare de ebrietate la volan.

Menționăm, că angajații INP în zilele de week-end, dar și pe parcursul săptămânii următore vor intensifica activitățile de fluidizare și supraveghere a traficului, vor întreprinde măsuri de documentare a șoferilor care nu respectă limita de viteză admisă, depistarea conducătorilor auto care urcă la volan în stare de ebrietate, dar și a celor care se eschivează de la răspunderea contravențională, și altor încălcări RCR. Totodată, șoferii care au geamurile umbrinte la fel riscă să fie documentați, deoarece acestea diminuează câmpul vizual al șoferului.

Pentru creșterea siguranței traficului rutier, evitarea sancționărilor, sau mai grav provocarea accidentelor rutiere cu consecințe, Inspectoratul Național de Patrulare îndeamnă participanții la trafic să fie responsabili și răbdători în trafic și să se conformeaze indicațiilor legale a agenților de patrulare, pentru că doar aportul comun produce rezultate pozitive.


Pub