Principală  —  Ştiri  —  Social   —   VIDEO/ Guvernul s-a întrunit în…

VIDEO Guvernul s-a întrunit în ședință. Proiectele de pe ordinea de zi

Cabinetul de miniștri se întrunește într-o nouă ședință. Pe ordinea de zi figurează un proiect care prevede majorarea burselor studenților cu 4,9%, dar și alocarea a 41 de mii de dolari pentru avocații care reprezintă R. Moldova într-un litigiu internațional. Miniștrii urmează să aprobe unele modificări de cadre, dar și câteva regulamente propuse de Ministerul de Interne și Ministerul Sănătății. Agenda ședinței poate fi consultată AICI.

15.20: Agenții economici vor fi obligați să respecte normele admise de emitere a zgomotului între orele 22 seara și 7 dimineața, și nu între 23.00 și 7.00, cum este în prezent. Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi Regulamentul sanitar privind normele de emitere a zgomotului și vibrației la desfășurarea activităților de comerț interior. Documentul stabileşte nivelurile maxime de zgomot și vibrație admise în apropierea obiectivelor comerciale, în blocurile locative și publice, zonele rezidențiale şi pe teritoriul zonelor adiacente lor.

15.18: Guvernul va aloca din fondul de rezervă peste 41 de mii de dolari americani pentru a achita onorariile biroului de avocați Bukh Law Firm, P.C., New York, care reprezintă interesele statului la examinarea litigiul iniţiat de OOO “Энергоальянс” (LLC Energoalliance) împotriva Republicii Moldova.

Guvernul va aloca 41 de mii de dolari pentru onorariile avocaților care apără statul în dosarul Energoalians

15.08: Parcarea mașinilor pe trotuare va fi permisă doar lăsând cel puţin 1,5 metri pentru circulaţia pietonilor, astfel încât să nu fie create obstacole pentru deplasarea persoanelor  cu dizabilități, persoanelor care au cărucioare sau oamenilor în etate. Modificările respective la Regulamentul circulației rutiere au fost aprobate astăzi de Executiv.

Reguli noi. În ce condiții va fi posibilă parcarea automobileor pe trotuare

15.05: Bursele studenților și ale elevilor vor fi majorate cu 4,9%. Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi, 15 martie, o hotărâre de Guvern în acest sens, care prevede majorarea burselor cu minim 15 lei și maxim 60 de lei, în funcție de categorie.

Cu 15 sau 60 de lei mai mult. Guvernul a majorat bursele studenților și ale elevilor

15.03: Viorica Boaghi a fost desemnată câștigătoare a concursului pentru ocuparea funcției de director adjunct al Agenției Naționale pentru Dezvoltare și Cercetare. Boaghi a ocupat anterior funcția de membru al Comisiei Evaluării Cercetării, Direcţia cercetare inovare, Comisia EU, dar și lector la ASEM.