(video) Premieră: Noul crossover Tesla Model Y – de la 39.000 de dolari

Orice electromobil marca Tesla este considerat de companie şi de fanii înrăiţi un automobil sexy, motiv pentru care, după Tesla Model S, Tesla Model 3(E), Tesla Model X a fost lansat Tesla Model Y. Evenimentul de prezentare a avut loc în această noapte în centrul de design al companiei, din California.

Ce reprezintă acest nou electromobil? În viziunea Tesla, acesta va fi un nou bestseller, deşi nu are nimic în comun cu fratele său mai mare Tesla Model X, în afară de linia acoperişului. Mai exact, vorbim despre un Model 3 cu o gardă la sol mărită, un portbagaj mai generos şi posibilitatea de a avea până la şapte locuri în habitaclu.

Uşile posterioare se deschid în mod tradiţional şi nu vertical cum pe Model X, toate au geamuri fără rame, iar stilul mânerelor e preluat de pe Model 3. Designul exterior nu se deosebeşte practic cu nimic de acelaşi Model 3. Chiar şi structura caroseriei cu al său nivel înalt de rigiditate şi protecţie pasivă a fost preluată aproape în totalitate, în timp ce coeficientul de rezistenţă aerodinamică este egal – 0.23 Cd.

Vezi şi: Promisiune realizată! Tesla Model 3 este în sfârşit disponibilă în SUA pentru 35000 de dolari

Habitaclul, din nou este identic cu cel din Tesla Model 3, doar că poate exista un al treilea rând de scaune şi cabina e mai aerisită deoarece există mai mult spaţiu. Bordul are aceleaşi deflectoare de climatizare ascunse, ecranul de 15 inci tactil montat central, scaunele sunt uşor mai mari şi profilate.

Volumul portbagajului cu al doilea rând de scaune rabatate ajunge până la 1.840 de litri. Se mai anunţă un acoperiş panoramic ce vine standard, în timp ce autopilotul va putea fi comandat opţional.

Ca şi Model 3, Model Y nu necesită o cheie, dar în schimb se conectează la smartphone-ul proprietarului pentru intrare și ieșire. Model Y se conectează, de asemenea, la aplicația Tesla Mobile pentru funcții unice, ușor de accesat, cum ar fi deblocarea de la distanță, Summon, pre-condiționarea de la distanță, urmărirea locației, modul de limitare a vitezei și multe altele.

În total au fost anunţate patru versiuni ale noului SUV mid-size. Standard Range presupune doar tracţiune spate, o autonomie de până la 370 de km, poate accelera de la 0 la 97 de km/h în 5.9 secunde şi poate atinge maxim 193 km/h. Preţul de listă este de minim 39.000 de dolari, cu doar 4.000 mai scump decât un Model 3 standard. Cel mai ieftin Model Y va apărea în vânzare abia în primăvara anului 2021.

Celelalte versiuni sunt așteptate în toamna anului 2020. Cea Long Range va costa de la 47.000 de dolari şi va propune tracţiune spate, până la 483 de km autonomie, acceleraţie 0-97 de km/h în 5.5 secunde şi o viteză maximă de 209 km/h. Acelaşi Long Range dar cu tracţiune integrală, respectiv două motoare electrice, va costa de la 51.000 de dolari în SUA şi va oferi o autonomie de până la 451 km, acceleraţie 0-97 de km/h în 4.8 secunde şi viteză maximă de 217 km/h.

Evident va exista şi varianta de top, Performance, cu două motoare electrice şi tracţiune integrală, care va promite o autonomie de până la 451 km/h, o acceleraţie 0-97 km/h în doar 3.5 secunde şi o viteză maximă de 241 km/h. Preţul de start va fi de 60.000 de dolari.

Deocamdată Elon Musk nu a anunţat unde va fi produs noul electromobil, însă cel mai probabil se va întâmpla la uzina Gigafactory din China, care va fi dată în exploatare deja până la sfârşitul acestui an. Noul Model Y poate fi deja pre-comandat şi configurat AICI.

Vezi neapărat: (video) EXCLUSIV! Un cuplu de moldoveni din Olanda şi-a primit electromobilul Tesla după 3 ani de aşteptare. Prima experienţă

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/