Ambasadorul Elveției în R. Moldova: Sper la constituirea unui nou Guvern care să servească interesele oamenilor și care se va strădui să îmbunătățească nivelul de trai

Ambasadorul Elveției pentru Ucraina și Republica Moldova, cu reședința la Kiev se află în vizită oficială la Chișinău pe 13-14 martie curent. În acest sens, Guillaume Scheurer a ținut să menționeze în cadrul unei întrevederi cu ministrul Afacerilor Externe și președinta Comisiei Electorale Centrale că speră la constituirea unui nou guvern care să servească interesele oamenilor și care se va strădui să îmbunătățească nivelul de trai și să asigure prosperitatea tuturor cetățenilor.

Foto: InVenture

În cadrul întrevederilor, Guillaume Scheurer a declarat că Elveția ia notă de concluziile preliminare ale OSCE/ODIHR cu privire la alegerile parlamentare din 24 februarie.

„De asemenea, Elveția împărtășește îngrijorările observatorilor internaționali referitor la încălcări și îndeamnă autoritățile de la Chișinău să analizeze situația pentru a consolida procesul democratic în Moldova și pentru a spori încrederea în instituțiile statului.

Elveția încurajează Republica Moldova să urmeze recomandările concrete ale ODIHR din raportul preliminar, precum și alte recomandări internaționale, cum ar fi cele ale Comisiei de la Veneția de pe lângă Consiliul Europei.

Elveția reiterează angajamentul său pentru realizarea programului de cooperare și dezvoltare cu Republica Moldova și dorința de a intensifica cooperarea în vederea unor reforme semnificative. De asemenea, speră la constituirea unui nou guvern care să servească interesele oamenilor și care se va strădui să îmbunătățească nivelul de trai și să asigure prosperitatea tuturor cetățenilor”, se arată într-un comunicat.


Pub